Indiciul care l-a dat de gol pe „gunoierul” din Retezat. Mormane de deşeuri au fost incendiate în zona feerică în munţi

Indiciul care l-a dat de gol pe „gunoierul” din Retezat. Mormane de deşeuri au fost incendiate în zona feerică în munţi

Turiştii au strâns gunoaiele din Retezat. FOTO: Aldo Todoran / Facebook.

Un grup de turişti plecat într-o excursie în Retezat a descoperit în mijlocul sălbăticiei mai multe mormane de gunoaie incendiate. Oamenii au încercat să dea de urma celui care le-a adus acolo.

Ştiri pe aceeaşi temă

O remorcă de gunoaie menajere şi obiecte de mobilier şi electrocasnice a fost depozitată la poalele Retezatului, la marginea Drumului Naţional 66 A, care leagă zona Parcului Naţional Retezat de Parcul Naţional Domogled Valea Cernei. Un grup de turişti a descoperit gunoaiele care fuseseră incendiate. Oamenii au scotocit printre resturile menajere pe care focul nu le-a putut mistui, pentru a găsi indicii despre cei care le-au aruncat.

„În ce ţară trăim? Asta am găsit duminică dimineaţă pe marginea drumului, în zona Câmpuşel. Gunoi, mult gunoi arzând, lăsat peste noapte. Cineva a renunţat la multe lucruri din gospodărie, într-un mod tipic românesc. Lucrurile nu se vor opri aici, printre resturi s-a găsit un rest de cupon de pensie. Să sperăm că e suficient autorităţilor pentru a identifica jegurile”, a scris Aldo Todoran, unul dintre turişti.

Cuponul de pensie aparţinea unei femei din Petrila. Un echipaj de Poliţie s-a deplasat la domiciliul femeii pentru a afla cum au ajuns mormanele de gunoaie în zona Câmpuşel. Aceasta şi soţul ei le-au relatat poliţiştilor că obiectele de mobilier şi electrocasnice, precum şi celelalte bunuri, au fost furate din locuinţă de fiul lor, în vârstă de 34 de ani. Familia din Petrila a depus plângere penală, pentru furt, împotriva acestuia.

Zona cabanei de vânătoare Câmpuşel se află la capătul unei şosele ce porneşte din Uricani, cel mai izolat oraş al Văii Jiului, şi se afundă în ţinutul montan spre Retezat şi Parcul Naţional Domogled Valea Cernei, îndepărtându-se de civilizaţia urbană.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Scene revoltătoare în Retezat, locul de vis batjocorit de turiştii de picnic. „Astfel de (ne)oameni nu au ce căuta în parc”

Cine sunt stăpânii pădurilor din Retezat. Două familii maghiare au „moştenit” o suprafaţă mai mare decât cea deţinută de statul român în rezervaţie

FOTO Marmotele fac senzaţie în Retezat. Rozătoarele s-au trezit din hibernare şi se desfată la soare, sub ochii turiştilor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: