Incendiu în Clubul Colectiv: o tânără din Deva a murit în catastrofa din Bucureşti

Incendiu în Clubul Colectiv: o tânără din Deva a murit în catastrofa din Bucureşti

Maria Vulcu. SURSA: Facebook.

Maria Vulcu (29 de ani), din Deva, se află pe lista celor 27 de oameni care au murit în noaptea de vineri spre sâmbătă, în urma incendiului din Clubul Colectiv, din Capitală. Un alt hunedorean, Radu Sienerth, fiul fostului şef de la Mina Livezeni, a ajuns în stare critică la spital, cu arsuri pe căile respiratorii.

Ştiri pe aceeaşi temă

O tânără din municipiul Deva se află printre victimele tragediei din Clubul Colectiv. Maria Vulcu, în vârstă de 29 de ani, se numără printre cei 27 de oameni care au murit în incendiul izbucnit în clubul bucureştean.

Numele ei a fost trecut pe lista publicată la sediul Institutului de Medicină Legală Bucureşti, a celor identificaţi dintre victimele care şi-au pierdut viaţa în catastrofa din seara de vineri.

Potrivit apropiaţilor ei, tânăra este sora unui medic stomatolog din Deva. A absolvit Liceul de Arte Sigismund Toduţă, din Deva, şi lucra în Capitală.

„Maria o să rămână mereu în amintirea mea şi a copiilor mei, în amintirea noastră, a tuturor, ca fata veselă, plină de viaţă, mereu cu zâmbetul pe buze, deşteaptă, frumoasă, cu multe planuri şi vise rămase din păcate în stadiul de proiect Dumnezeu să aibă grijă de sufletul ei mare şi tânăr”, a transmis o fostă apropiată a tinerei din Deva.

"Este cumplit de greu să găseşti cuvinte potrivite în momente de durere fără margini. Poţi doar să te rogi ca Dumnezeu să dea putere familiilor îndoliate. Să speri pentru fiecare supravieţuitor ce luptă pentru viaţă. Din păcate, pe măsură ce trec orele, aflăm ca au fost acolo şi tineri din Deva şi alte oraşe ale judeţului. Sunt zile întunecate şi pline de lacrimi. Dumnezeu să fie lângă familiile îndoliate!", a transmis primarul Devei, Petru Mărginean.

„Respect şi mulţumiri medicilor, asistentelor, brancardierilor, echipajelor de interventie! Onoare unei bresle prea hulită, adesea terfelită pe nedrept! Mulţumiri unor oameni prost plătiţi, lipsiţi de multe ori de minimul necesar, pentru a-şi face meseria aşa cum şi-ar dori. Felicitari acelor inimoşi profesionişti, de care ne amintim abia când suferinţa ne încearcă!”, este mesajul transmis de poliţistul Traian Berbeceanu, pe pagina sa de Facebook.

Un tânăr se zbate între viaţă şi moarte

Un alt hunedorean, Radu Sienerth, fiul fostului şef de la Mina Livezeni Ioan Sienerth, a ajuns în stare critică la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce fost victimă a incendiului din Clubul Colectiv.

Potrivit gazetadedimineata.ro, tânărul de 21 de ani, student la Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti, se afla în club împreună cu alţi doi prieteni, de asemenea studenţi la Bucureşti, când a izbucnit incendiul. Cei doi aflaţi chiar lângă uşa de acces, au reuşit să iasă de urgenţă din încăperea cuprinsă de fum şi flăcări, însă al Radu a fost trântit la pământ şi suprins de flăcări. Tânărul a fost transportat la Spitalul Floreasca, în stare gravă, iar medicii au precizat apropiaţilor lui că are inclusiv arsuri ale căilor respiratorii.

27 de oameni au murit şi aproape 200 de persoane au fost rănite în urma incendiului petrecut vineri seara, în Clubul Colectiv, din Bucureşti.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: