Imagini tragice în Spitalul Deva: „Situaţia este critică. Se aşteaptă zeci de minute eliberarea paturilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Prefectura Hunedoara.
Foto: Prefectura Hunedoara.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva se află într-o situaţie critică, din cauza numărului tot mai mare de bolnavi cu Covid 19 care au nevoie de asistenţă medicală.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva se află într-o situaţie critică, din cauza numărului foarte mare de  de persoane internate la ATI – COVID şi în secţiile medicale „COVID”, a informat, luni, Prefectura Judeţului Hunedoara.

COVID 19, situaţia în judeţul Hunedoara. Petroşani iese din carantină. Unde sunt cele mai multe cazuri

Celia, de două săptămâni în spital după infecţia cu COVID 19. Mesaj emoţionant transmis de artistă

Petrecere de nuntă oprită de poliţişti şi jandarmi. Peste 90 de participanţi au fost amendaţi

„La spitalul din Deva sunt ocupate toate locurile de la ATI şi din secţiile care tratează pacienţi pozitivi, cu simptome medii şi grave. Cadrele medicale fac eforturi supraomeneşti pentru salvarea fiecărui pacient. Ambulanţele sunt nevoite să aştepte zeci de minute până la eliberarea paturilor pentru pacienţii pe care îi transportă, iar la serviciul de urgenţă şi la radiologie sunt examinaţi zilnic peste 100 pacienţi. O mare parte a pacienţilor care prezintă forme grave este formată din persoane care au avut simptome de COVID 19 dar au apelat târziu la ajutorul medicilor, printre aceştia aflându-se şi tineri, într-o mai mare măsură decât în urmă cu două săptămâni”, a transmis Prefectura Judeţului Hunedoara.


Salon din Spitalul Deva. Foto: Prefectura Hunedoara
 
Medicii deveni spun că situaţia este critică, fiind aproape imposibil să transfere pacienţi la alte spitale din judeţ din cauza numărului mare de bolnavi cu Covid 19 care sunt internaţi la unităţile medicale hunedorene. Totodată, la Spitalul Judeţean de Urgenţă sunt internaţi şi pacienţi neinfectaţi cu Sars-Cov-2, dar care au alte patologii, cărora li se acordă asistenţă medicală de specialitate.

spitaldeva foto prefectura hunedoara


Ambulanţe. Foto: Prefectura Hunedoara

„În judeţul Hunedoara, în ultimele 14 zile au decedat 69 persoane, media perioadei fiind de cinci decese pe zi. De asemenea, conform informaţiilor primite de la DSP Hunedoara, în ultimele 14 zile, în medie sunt depistaţi în fiecare zi 146 persoane infectate cu Sars-Cov-2”, au precizat reprezentanţii Prefecturii Hunedoara.

spitaldeva foto prefectura hunedoara


Foto: Prefectura Hunedoara

Prefectul Călin Petru Marian a precizat că sistemul sanitar hunedorean este aproape la limita funcţionării din cauza numărului mare de cazuri Covid 19 şi le solicită hunedorenilor să respecte cu stricteţe toate măsurile de prevenire a infectării, cele mai importante fiind evitarea aglomeraţiei şi purtarea măştii de protecţie, se arată în comunicatul transims de instituţie. Din cele 69 de oraşe şi comune ale judeţului, în 43 se înregistrează o incidenţă de peste trei cazuri la mia de locuitori.

spitaldeva foto prefectura hunedoara


Foto: Prefectura Hunedoara

spitaldeva foto prefectura hunedoara

Vă recomandăm să citiţi şi:

Scene cutremurătoare la înmormântarea maestrului Liviu Lăzărescu: „Ruşine! Ne-aţi amintit de prigoana comunistă”

COVID-19 în judeţul Hunedoara. Bilanţ sumbru în localităţile aflate în carantină din cauza îmbolnăvirilor

Cel mai vârstnic hunedorean vaccinat împotriva Covid-19 are 101 ani. A primit vaccinul acasă

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite