Imaginea incredibilă a Hunedoarei. O astronaută a fotografiat cetăţile dacice, de la bordul staţiei spaţiale

Imaginea incredibilă a Hunedoarei. O astronaută a fotografiat cetăţile dacice, de la bordul staţiei spaţiale

Zona cetăţilor dacice, văzută din spaţiu. FOTO: Sam Cristoforetti / twitter.com

Samantha Cristoforetti, prima femeie din Italia care a ajuns în spaţiul cosmic, a publicat pe contul ei de twitter o fotografie în care este înfăţişată zona Hunedoarei. Imaginea este realizată din Staţia Spaţială Internaţională.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astronautul italian Samantha Cristoforetti a publicat pe contul personal de twitter o imagine inedită care prezintă zona Hunedoarei, fotografiată din spaţiul cosmic.

Prima italiancă ajunsă în spaţiul cosmic, la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, a explicat ce înfăţişează aceasta. „Districtul Hunedoara, din România. Cele şase cetăţi din vechiul regat al Daciei sunt patrimoniu monidal UNESCO”, a scris Samanta Cristoforetti, referindu-se la cetăţile din Munţii Orăştiei.

Staţia Spaţială Internaţională (SSI) este o staţie spaţială experimentală aflată în spaţiu. Ea poate servi ca spaţiu locuibil pentru un echipaj, post de comandă pentru operaţii pe orbită în jurul Pământului şi ca port de întâlnire şi acostare pentru mici nave spaţiale.

Scopul pentru care este construită este studiul efectelor microgravitaţiei şi a menţinerii vieţii în spaţiu şi ca platformă de observaţie astronomică şi a Pământului. Staţia spaţială este plasată pe orbită la o altitudine între 320 de kilometri şi 347 de kilometri de Pământ.


Vă recomandăm şi:

FOTO Hunedoara anilor 1880 în imagini rare. Cum se mândreau austro-ungarii cu Uzinele de fier şi minele din Hunedoara

Angajaţii Castelului Corvinilor au făcut o descoperire impresionantă. Recent, în tmpul unui inventar realizat în arhivele muzeului, au dat peste un album de fotografii vechi, de la sfârşitul XIX, în care sunt prezentate Uzinele de fier ale Hunedoarei şi minele din împrejurimi. Albumul a fost publicat la Expoziţia Universală din 1889 de la Paris, ca o imagine a celor mai importante realizări industriale ale Imperiului Austro-Ungar.

FOTO România, printre imaginile incredibile cu care „National Geographic” aniversează 125 de ani

Pentru a marca 125 de ani de existenţă, „National Geographic” a selectat câteva imagini etalon, publicate de-a lungul timpului. Imaginile sunt un martor al evoluţiei lumii, dar şi al fotografiilor de călătorie. Printre acestea, se numără şi oraşul Hunedoara, capturat în 1974.

FOTO Hunedoara văzută prin ochii unui călător maghiar. Imagini de colecţie de la începutul secolului trecut

Un orăşel plin de viaţă la poalele unui castel medieval, în care oamenii muncesc în minerit şi în uzina de fier, se îmbracă frumos, cu eleganţa specifică vremurilor, fac comerţ în târgul mereu aglomerat de căruţele cu coviltir şi petrec sub cerul liber. Atmosfera Hunedoarei din urmă cu un secol este descrisă minuţios în fotografiile realizate de un călător maghiar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările