Hunedorean cercetat penal pentru că a vrut să vândă un detector de metale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Detectorul de metale a fost confiscat. ARHIVĂ.
Detectorul de metale a fost confiscat. ARHIVĂ.

Un bărbat din comuna Certeju de Sus este anchetat penal pentru deţinerea şi punerea în vânzare a unui detector de metale.

Poliţiştii au confiscat detectorul de metale pe care un bărbat din comuna Certeju de Sus a încercat să îl pună în vânzare, pe Internet.

„Poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un hunedorenaul deţinea, fără autorizaţia prevăzută de lege, un detector de metale, pe care îl oferea spre vânzare pe diferite site-uri comerciale, cu preţul de 80 de euro. Poliţiştii au dispus ridicarea în vederea confiscării a detectorului de metale, iar în cauză se efectuează cercetări pentru infracţiunea de tentativă de comercializare a detectorului de metale, deţinut fără autorizaţia prevăzută de lege”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Pentru a deţine legal un detector de metale, proprietarii acestuia trebuie mai întâi să se autorizeze, primul pas în acest sens fiind înregistrarea în baza de date a Poliţiei.


Vă recomandăm şi:

FBI şi Interpol caută 11 brăţări dacice din aur, furate din zona Sarmizegetusa Regia

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au informat că 11 brăţări spiralice din aur, provenite din zona Sarmizegetusei Regia, sunt căutate de autorităţi cu ajutorul FBI şi Interpol.

Fabuloasa comoară a regelui Decebal, ascunsă în apele Sargeţiei. Cât adevăr este în povestea descoperirii ei

Comorile ascunse de regele Decebal, înainte ca romanii să fi pus stăpânire peste cetăţile sale, au stârnit fascinaţia istoricilor. Cele mai importante relatări despre desoperirile întâmplătoare ale aurului dacilor provin din urmă cu aproape cinci secole. Se spune că atunci un tezaur impresionant de monede şi piese antice din aur a fost găsit de câţiva pescari, în albia râului Strei.

Descoperirea din incinta Sarmizegetusei va fi expusă, după doi ani. Matriţa bijutierului dacilor e unică

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva pregăteşte cea mai importantă expoziţie din acest an, în care va fi prezentată matriţa antică descoperită în urmă cu aproape doi ani, după Sânziene, în situl Sarmizegetusa Regia. Cercetătorii consideră că obiectul unic ar fi aparţinut unui bijutier care a trăit în urmă cu două milenii.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite