Hunedoara: Viteze-record ale şmecherilor cu bolizi

Hunedoara: Viteze-record ale şmecherilor cu bolizi

Hunedoara: Viteze-record ale şmecherilor cu bolizi

Recordul şoferului de Audi a fost depăşit doar de cei 207 km/h depistaţi de radar anul trecut la un Mercedes lângă Sarmizegetusa.


Depăşirea vitezei legale este una din „bolile” şoferilor care circulă pe drumurile hunedorene. În urma unei acţiuni de rutină cu tematica „viteza la volan”,  poliţiştii de la Serviciul Poliţiei Rutiere Hunedoara au depistat în weekend „fenomene” îngrijorătoare.

Unul se numeşte Ioan S., de 25 de ani, din Orăştie. El a fost surprins  de radar conducând un Audi Q7 pe strada principală din satul Căstău, comuna Beriu,  cu viteza de 160 de kilometri pe oră. În plus, conducătorul auto nu a putut prezenta niciun act poliţiştilor, motivând că le-a lăsat acasă.  „Isprava” a fost taxată de poliţişti cu suspendarea permisului de conducere şi cu o amendă cumulată de 450 de lei pentru exces de viteză şi lipsă de acte la control.

Viteza rămâne o „boală“

La nici două minute după  SUV,  pe aceeaşi şosea, şoferul unui  Opel a fost surprins de radar cu viteza de 111 kilometri pe oră. Şi în acest caz s-au aplicat sancţiunile prevăzute de lege.  Potrivit statisticilor, în primul semestru al anului 2009, viteza nelegală sau neadaptată la condiţiile de drum reprezintă cauza a 38 de accidente rutiere grave produse pe şoselele din judeţul Hunedoara.  Datele sunt confirmate de concluziile recentei acţiuni a poliţiei rutiere. Din 175 de maşini verificate în două zile, nu mai puţin de 116 şoferi au intrat în vizorul poliţiştilor de la rutieră. Dintre cei sancţionaţi, 96 s-au făcut vinovaţi de depăşirea vitezei legale. Au fost reţinute şase permise de conducere, dintre care trei pentru viteză excesivă. Valoarea totală a amenzilor aplicate s-a ridicat la 14.160 de lei.

Record cu autor necunoscut

Recordul de viteză pe drumurile publice hunedorene este de 207 km/h. El a fost înregistrat anul trecut de radar la Sarmizegetusa de către un şofer ce pilota un Mercedes înmatriculat în Italia. Potrivit lui Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara, poliţiştii nu l-au putut identifica pe şoferul vitezoman, iar proprietarul maşinii a negat că el ar fi condus maşina în momentul înregistrării probei radar.

"Viteza şi alcoolul sunt cauzele principale ale accidentelor de circulaţie".
Bogdan Niţu, purtător de cuvânt IPJ Hunedoara

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: