Hunedoara: UPDATE Muzeul "Aurului" de la Brad are doi proprietari: miza 500 de kilograme eşantioane de aur

Hunedoara: UPDATE Muzeul

Hunedoara: UPDATE Muzeul "Aurului" de la Brad are doi proprietari: miza 500 de kilograme eşantioane de aur

Dreptul de a  administra circa 500 de kilograme de eşantioane de aur este disputat de două instituţii care reclamă simultan titlul de proprietate asupra Muzeului "Aurului" de la Brad

CITEŞTE ŞI:

O întrebare cu răspuns incert: Cine este proprietarul Muzeului „Aurului” de la Brad?

Potrivit declaraţiilor lui Nick Teodoreanu, preşedintele Centrului Ortodox Filocalia,  instituţia pe care o conduce a achiziţionat  Muzeul “Aurului”,  perfect legal, prin lichidator, de la Sucursala Minieră BradMin, aflată în faliment. ”Am cumpărat caietul de sarcini în urma unui anunţ apărut în ziarul Bursa. În luna august 2009 am fost unicul participant la licitaţia organizată de lichidator şi am adjudecat în numele Centrului Ortodox Filocalia  activul reprezentat de  Muzeul “Aurului”, spune Nick Teodoreanu pentru Adevărul de Seară Hunedoara.


“Lichidatorul a vândut nimic”


Conducerea  Companiei Naţionale a Cuprului, Aurului şi Fierului (CNCAF) Minvest  contestă legalitatea tranzacţiei din luna august. Daniel Andronache, directorul Companiei, a prezentat astăzi într-o conferinţă de presă documente din care reiese că în anul 2008 sucursala BradMin  a vândut Muzeul “Aurului” către Minvest Deva. “Lichidatorul judiciar, în speţă SCP IT Management Advisors SPRL,  a vândut ce nu avea. De doi ani, proprietar la Muzeul Aurului este CNCAF Minvest.  Dovadă stă contractul de vânzare-cumpărare existent între noi şi BradMin precum şi factura prin care am plătit preţul contractului. Deţinem posesia obiectivului şi dovedim aceasta şi prin ordinele de plată care atestă că în 2009 CNCAF Minvest a plătit impozitul pe clădirea muzeului. Practic lichidatorul a vândut nimic”, a spus Daniel Andronache. 

 Proces pe 500 de kilograme de eşantioane de aur

Miza luptei pentru dreptul de proprietate asupra Muzeului “Aurului” este de fapt dreptul de administrare a aproape 500 de kilograme de eşantioane de aur adunate în 1305 exponate. Există şi un eşantion de diamante, precum şi 1080 de eşantioane mineralogice.  


Până la această oră lichidatorul nu a putut fi contactat.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările