Hunedoara: PORTRET / Paul Ţoţa stie cum se poate ieşi din criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: PORTRET / Paul Ţoţa stie cum se poate  ieşi din criză
Hunedoara: PORTRET / Paul Ţoţa stie cum se poate ieşi din criză

Pasionat de economie, jucător la bursă şi un autodidact, tânărul a publicat o carte în care explică totul.

Profil

Născut - 24.07.1979
Educaţie - Absolvent al Facultăţii de Mecanică
Experienţă - Profesor şi scriitor
Familie - Căsătorit

Are 30 de ani şi două masterate. Unul în ingineria calităţii şi unul în management politic. Este profesor, scriitor şi pasionat de radioamatorism.

A mers până acolo încât, supărat pe modul în care autorităţile tratează cetăţeanul de rând, a înfiinţat un ONG având drept scop protecţia cetăţeanului. A publicat două cărţi: una care tratează arta comunicării moderne, iar în cealaltă atacă un subiect arzător: criza economică. „Este o carte la care am muncit aproape şapte luni şi pe care am reuşit să o public cu ajutorul unui cotidian local. Subiectul cărţii îl reprezintă criza economică şi modul în care putem să ieşim cu bine din ea, a spus Paul Ţoţa. 

Acesta a adăugat: „ceea ce mă frapează este faptul că actualul guvern ia măsuri pentru accentuarea crizei. Spre exemplu, cele mai eficiente măsuri ar fi scăderea taxelor şi impozitelor cu scopul de a reduce evaziunea fiscală, apoi creşterea investiţiilor şi creearea de noi locuri de muncă. De asemenea, stimularea consumului şi a producţiei sunt cele mai eficiente măsuri anti-criză. Din păcate la noi aceste măsuri nu există”.

Imobiliarele, bursa şi terenurile

În opinia lui Paul Ţoţa, criza economică poate crea alternative deosebit de interesante pentru cei care au posibilitatea de a investi. „Este un moment prielnic pentru achiziţa de terenuri şi imobile subevaluate care sunt scoase la licitaţie de bănci. Este foarte important să înţelegem că dacă bunurile industriale se pot produce, pământurile nu se pot multiplica. De aceea cei care cumpără terenuri vor avea o poziţie privilegiată peste 10 ani când preţul acestora va creşte. De asemenea, bursa este un bun prilej de a investi pe timp ce criză. Trebuie doar să o facem pe termen scurt. O altă investiţie viabilă pe timp de criză îl reprezintă aurul. Nu mă refer aici la aurul cumpărat din magazine, ci la bonuri de tezaur care au acoperire în aur”, a spus Paul.

Hunedoreanul mai spune că, în România, criza economică abia a început şi că abia peste cinci ani vom scăpa de efectele ei. De asemenea, crede că în momentele de criză se face redistribuirea bogăţiei. Adică se transferă bogăţia de la marea masă, care este manipulată, la un număr mic de persoane care cunosc mecanismele economice.

Întrebări şi răspunsuri

Ai scris o carte despre arta comunicării. Cât de uşor poţi „citi” o persoană prin gesturile pe care le face?
Am mulţi prieteni pe care, după ce le-am urmărit gesturile pe care le fac, i-am uimit spunându-le lucruri pe care nu le ştiam despre ei. Spre exemplu, o persoană care nu suportă ca cineva să stea foarte aproape de el e posibil să fie singur la părinţi. O persoană care mănâncă repede a avut foarte mulţi fraţi. Cel care îşi duce degetul sau mâna la gură, în timp ce vorbeşte, este o persoană care are ceva de ascuns.

De ce ai înfinţat ONG-ul care are drept scop protecţia cetăţeanului?
Pentru că eu nu m-am simţit protejat. Cred că am fost singurul profesor care dă medidaţii în particular şi care a dat în judecată primăria, nemulţumit de faptul că nu voia să-i dea autorizaţie. Am câştigat procesul şi am dovedit că o lege poate fi aplicată, chiar dacă nu există normele aplicării ei. Apoi am înfiinţat acest ONG cu scopul de a ajuta oamenii care au probleme în raport cu autorităţile locale. Vreau să spun că am ajutat oameni din Bacău, Cluj sau Iaşi ca să-şi rezolve aceste probleme.

Ce-i place

Lui Paul îi place să predea. „Sunt mulţumit atunci când văd că elevii înţeleg ceea ce eu le predau. Este o stare de mulţumire sufletească ce nu poate fi explicată în cuvinte.  Îmi place să citesc cărţi din diferite domenii. Mă consider un autodidact. De asemenea, sunt un radioamator care instrueşte copii ce vor să înveţe să devină radioamatori”, a spus Paul.

Ce nu-i place

Lui Paul nu-i plac oamenii care nu se ţin de cuvânt. De asemenea, nu suportă proştii. „Nu suport idioţenia ridicată la rang de artă. Şi încă ceva. Consider, moda ca fiind cel mai real mod de îndobitocire în masă”, a declarat hunedoreanul.

Activităţi
Este profesor, scriitor şi pasionat de radioamatorism

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite