Hunedoara: Mici şi bere în loc de vot pentru Strasbourg

Hunedoara: Mici şi bere în  loc de vot pentru Strasbourg

Hunedoara: Mici şi bere în loc de vot pentru Strasbourg

La primele ore ale dimineţii doar vârstnicii se arătau interesaţi să-şi exprime opţiunea de vot.

Unii sunt interesaţi de premiul cel mare la loto, alţii au plecat de vineri la munte, iar majoritatea tinerilor din judeţ s-a dus la iarbă verde. Cât despre votul de astăzi, acesta este undeva la capătul listei în ceea ce priveşte problemele care trebuie rezolvate. „Mâine suntem liberi, iar vremea frumoasă ne cheamă la iarbă verde. Un mititel, o bericică şi distracţie. După aia mai vedem. Dacă nu voi fi obosit, voi ajunge şi la secţia de votare”, a declarat astăzi Mihai Matieş, un tânăr din Deva care pornise împreună cu familia spre pădurea Bejan.

Speranţe mai mari în Loto, decât în euroaleşi

Şi Andrei se grăbea încă de la primele ore ale dimineţii, dar nu spre cabinele de vot. „Mă duc la agenţia loto să mai pun două variante. Cine ştie, poate deseară voi fi milionar. E vorba totuşi de 11 milioane de euro. Apoi mă întâlnesc cu nişte prieteni să mergem la o bere pe terasă. Poate spre seară voi merge să votez. Dacă am chef şi nu e aglomeraţie”, a explicat tânărul. Andrei are 19 ani şi spune că nici anul trecut nu a ajuns să voteze. „Atunci eram ocupat cu alte probleme. Oricum nu mă interesează politica”, a declarat Andrei.  Există însă şi persoane interesate de votul de astăzi. Doi bătrânei mergeau, de dimineaţă. agale spre Casa de Cultură din Deva hotărâţi să-şi exprime opţiunea de vot.

„E o datorie care trebuie onorată”

„Trebuie să facem asta. Tinerii nu ştiu ce înseamnă să nu poţi vota. Cine ştie, poate sunt şi dezorientaţi sau dezamăgiţi de ţara asta. Dar eu cred că e o datorie ce trebuie onorată. Am 72 de ani şi mă voi duce să votez atâta timp cât sănătatea îmi va permite”, a spus Ioan Costea din Deva. Potrivit reprezentanţilor secţiilor de votare din judeţ, la primele ore ale dimineţii doar persoanele vârstnice se prezentaseră la vot. Aceştia susţin că este un lucru normal, pentru că tinerii vin de obicei abia spre seară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: