Hunedoara e semnalizată pe autostrada A1. Indicatoare spre Castelul Corvinilor amplasate la insistenţele comunităţii

Hunedoara e semnalizată pe autostrada A1. Indicatoare spre Castelul Corvinilor amplasate la insistenţele comunităţii

Demersul hunedorenilor a dat roade. Au apărut indicatoarele pe A1. FOTO: Dan Bera.

La aproape un an de când oamenii şi autorităţile locale din Hunedoara au început demersurile pentru amenajarea, pe autostradă, a unor panouri care să le indice turiştilor direcţia spre municipiu şi Castelul Corvinilor, CNADNR a dispus montarea acestora.


Două panouri informative, care le indică şoferilor direcţia spre Hunedoara şi spre Castelul Corvinilor, au fost amplasate pe marginea autostrăzii Deva – Sibiu, în zona nodului rutier de la Simeria Veche.

În zilele următoare angajaţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi autorităţile locale din Hunedoara vor mai amenaja alte patru indicatoare, în aceeaşi zonă, pe ambele sensuri de mers.

„Este un lucru bun pentru Hunedoara montarea acestor indicatoare, astfel turiştii care vin să viziteze Castelul Corvinilor vor găsi mai uşor drumul spre municipiul nostru”, spune Dan Bera, unul dintre hunedorenii care au avut iniţiativa amplasării panourilor informative, încă din urmă cu aproximativ un an.

În prezent, municipiul Hunedoara nu este legat direct de autostrada A1, care de altfel ocoleşte şi Deva. Autorităţile judeţene susţin că vor face demersuri pentru înfiinţarea unei noi intrări pe autostradă, în zona Sântuhalm, apropiată ambelor municipii învecinate.


Vă recomandăm şi:

Autostrada Lugoj – Deva: al treilea lot a intrat în construcţie. Vom putea circula pe autostradă în primăvara lui 2016             Al treilea lot al autostrăzii Lugoj – Deva a intrat în construcţie. Lucrările la tronsonul rutier al A1 au început în comuna Dobra din judeţul Hunedoara, unde viitoarea autostradă A1 se va intersecta cu DN 68A Deva – Timişoara.

Investiţie de cinci milioane de euro în construirea nodului rutier de la Şoimuş, pe viitoarea autostradă Lugoj - Deva              Demersurile autorităţilor hunedorene pentru realizarea unui nod rutier pe autostrada A1 mai apropiat celor două municipii au eşuat. În schimb, reprezentanţii Ministerului Transporturilor promit o investiţie de cinci milioane de euro în realizarea ieşirii de pe autostradă, la Şoimuş.

CNADNR a pierdut scrisoarea deschisă în care Primăria Hunedoara a cerut indicatoare pe A1 spre Castelul Corvinilor             Autorităţile locale din Hunedoara au solicitat pentru a doua oară Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România permsiunea de a amplasa panouri informative cu privire la Castelul Corvinilor, pe traseul autostrăzii A1.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: