Hunedoara: Disponibilizările colective au eşuat la Primăria Hunedoara

Hunedoara: Disponibilizările colective au eşuat la Primăria Hunedoara

Hunedoara: Disponibilizările colective au eşuat la Primăria Hunedoara


Disponibilizările masive anunţate în luna aprilie de Primăria Hunedoara nu au mai avut loc. Dacă în urmă cu câteva luni, reprezentanţii instituţiei au plănuit trecerea în şomaj a 130 de angajaţi, selectaţi proporţional din fiecare compartiment al primăriei, în prezent a crescut numărul de hunedoreni aflaţi pe statele de plată ale municipalităţii.

„La începutul anului, primăria avea 581 de angajaţi. Între timp, 30 dintre ei au încetat să mai lucreze la primărie, iar la această dată numărul angajaţilor este de 597”, a informat Monica Rada, consilier al primarului Hunedoara. La începutul lunii iulie, printr-un ordin ministerial, 46 de medici şi asistente medicale de la cabinetele şcolare din municipiu au fost trecuţi pe statul de plată al primăriei.

Funcţionarii se pensionează anticipat

În ciuda problemelor financiare cu care se confruntă instituţia, edilii au renunţat deocamdată la disponibilizările colective, anunţând că vor căuta alte soluţii de a ieşi din criză. Una dintre ele ar fi tăierea sporurilor pe care angajaţii unor compartimente le primeau pentru orele de lucru suplimentare şi pentru că lucrau în weekend. Din acestă cauză, mai mulţi funcţionari care îndeplineau condiţiile de pensionare anticipată au preferat să renunţe la funcţiile ocupate în cadrul primăriei.
„Prefer o pensie sigură, mai mică decât salariul primit de la primărie, decât un loc de muncă nesigur şi prost plătit”, a explicat unul dintre angajaţii municipalităţii.

"La începutul anului, primăria avea 581 de angajaţi. În prezent, numărul lor este de 597".
Monica Rada, consilier al primarului

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: