Hunedoara: Poliţiştii acuzaţi că au bătut un copil nu recunosc agresiunea

Hunedoara:  Poliţiştii acuzaţi că au bătut un copil nu recunosc agresiunea

Hunedoara: Poliţiştii acuzaţi că au bătut un copil nu recunosc agresiunea

Familia unui adolescent din Ilia, în vârstă de 15 ani, a reclamat că poliţiştii din localitate l-au agresat pe tânăr, după ce l-au confundat cu autorul jafului armat săvârşit la o benzinărie din Dobra.


Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara a anunţat astăzi că s-a autosesizat şi a deschis a anchetă internă. „În noaptea de 26 august, în jurul orei 1:30, la Ilia, poliţiştii aflaţi sub acoperire l-au observat pe adolescent (n.r.: Ionuţ Lătăreţ, 15 ani), care nu-şi justifica prezenţa în zonă şi ale cărui semnalmente corespundeau cu cele ale persoanei urmărite.

Au tras cu arma pentru a-l opri pe minor
Tânărul a fugit prin spatele unor grădini de legume. A fost somat verbal, iar apoi unul dintre poliţişti a tras două focuri de avertisment cu pistolul din dotare, în plan vertical. Adolescentul a continuat fuga şi a intrat în locuinţa unui sătean. Proprietarul l-a scos afară pe fugar şi l-a prezentat poliţiştilor, care l-au identificat. Întrucât minorul acuza dureri în zona abdominală cauzate de faptul că a escaladat mai multe garduri în timpul în care a fost urmărit, el a fost condus la o unitate medicală din Ilia, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Familia adolescentului a depus o plângere penală împotriva presupuşilor agresori, la Parchetul Deva, în care a precizat că tânărul, care ulterior a fost internat la Spitalul Judeţean din Deva, a fost bătut de poliţişti.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: