Hramul Mănăstirii Prislop, de Înălţarea Sfintei Cruci: mii de pelerini sunt aşteptaţi la mormântul lui Arsenie Boca

Hramul Mănăstirii Prislop, de Înălţarea Sfintei Cruci: mii de pelerini sunt aşteptaţi la mormântul lui Arsenie Boca

Mănăstirea Prislop. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Mănăstirea Prislop va fi în sărbătoare de Ziua Înălţării Sfintei Cruci. Mii de oameni sunt aşteptaţi la hramul aşezării.

Ştiri pe aceeaşi temă

GALERIE FOTO

Pelerinii sunt aşteptaţi vineri la hramul Mănăstirii Prislop, celebrat în 14 septembrie de  Ziua Înălţării Sfintei Cruci.

Locul din Ţata Haţegului unde a fost înmormântat duhovnicul Arsenie Boca va avea numeroşi vizitatori, potrivit estimărilor Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Hunedoara, care va asigura măsurile de ordine publică pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase.

Înălţarea Sfintei Cruci este cea mai veche şi mai importantă dintre sărbătorile ortodoxe în¬chinate cinstirii Sfintei Cruci. În această zi este sărbătorită amintirea a două evenimente deosebite: aflarea Crucii pe care a fost răstignit Iisusşi înălţarea ei solemnă în faţa poporului de către episcopul Macarie al Ierusali¬mului, în ziua de 14 septembrie din anul 335; Aducerea sau întoarcerea Sfintei Cruci de la perşi, în anul 629, pe timpul împăratului bizantin Heraclius, care a depus-o cu mare cinste în biserica Sfântului Mormânt  din Ierusa¬lim.

Mănăstirea Prislop, unul dintre cele mai vizitate locuri istorice din vestul ţării, datează din secolul al XIV-lea, şi a devenit un mare loc de pelerinaj datorită duhovnicului Arsenie Boca, una dintre marile personalităţi ale ortodoxiei. Arsenie Boca a slujit la mănăstirea Prislop din anul 1948, după ce fusese mutat din mănăstirea Brâncoveanu din Munţii Făgăraş. În zilele de sărbătoare, zeci de mii de pelerini în mănăstirea din Ţara Haţegului, pentru a se ruga în faţa mormântului părintelui Arsenie Boca.


Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO Soarta tristă a bisericilor vechi româneşti, bijuteriile din lemn ajunse ruine sumbre: „Preoţii s-au temut să intervină“

Secretul lui Arsenie Boca: femeia care a stat 40 de ani lângă el. Cutremurătoarea poveste a Zamfirei, tânăra pe care duhovnicul nu a lăsat-o să se omoare

Fotografii unice de la înmormântarea părintelui Arsenie Boca au fost publicate în premieră după 25 de ani


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: