Harta fricii în Hunedoara: cartierele Dallas, Aeroport şi locurile de la periferie

Harta fricii în Hunedoara: cartierele Dallas, Aeroport şi locurile de la periferie

Dallas din Vulcan. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Hunedoara se află pe un loc fruntaş în topul judeţelor din România în ce priveşte rata criminalităţii. Un raport al Institutului Naţional de Statistică arăta că în Hunedoara au fost înregistrate în ultimii ani peste 300 de condamnări la 100.000 de locuitori. Chiar dacă rata criminalităţii s-a redus în ultimul deceniu, există locuri în judeţ recunoscute de autorităţi ca fiind încă foarte periculoase.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cartierul Dallas din Vulcan este considerat unul dintre locurile de evitat, de către străinii care vor să viziteze municipiul. În special noaptea, Dallas-ul cu blocurile sale turn cu confort redus şi aleile întunecoase este de nefrecventat. În cartier au avut loc, în ultimii ani, mai multe crime şi infracţiuni grave de violenţă, iar din Dallas – Vulcan provine şi Cosmin Bărbuţi, cel care anul trecut a înjunghiat mortal alţi doi tineri din localitate, în faţa unui bar din municipiu. Un raport al Poliţiei arăta că în Vulcan au fost înregistrate în anii trecuţi peste 500 de sesizări cu privire la comiterea unor infracţiuni, iar o mare parte dintre acestea au fost localizate în zona Dallas.

Pericolul din Aeroport
Municipiul Petroşani are, de asemenea, un cartier cu nume rezonant, de evitat în unele zone pe timp de noapte. Cartierul Aeroport a fost în ultimii ani locul a numeroase descinderi, în care poliţiştii au căutat grupuri de spărgători, hoţi, tâlhari, contrabandişti de ţigări şi traficanţi şi consumatori de droguri. În anii trecuţi, reprezentanţii Poliţiei municipale au fost nevoiţi să dezmintă public zvonurile că în Aeroport umbla liber un criminal în serie, care îşi alegea la întâmplare victimele. În cartierul Aeroport a avut loc una dintre cele mai înfiorătoare crime din istoria recentă a Hunedoarei. La sfârşitul anului 2007, Aurel Enea, chiriaşul unui apartament din Aeroport a atras o adolescentă de 17 ani în locuinţa sa, a ucis-o şi i-a tranşat apoi cadavrul, de care a încercat să scape aruncând-ui părţile în Mureş. În acelaşi cartier şi-a comis faptele şi pedofilul Paul Dorday, acuzat că a molestat circa 20 de minori. Recent, o angajată a unui magazin non-stop din cartierul Petroşaniului a fost atacată la locul de muncă de un tânăr recidivist, care a violat-o. Nu a fost singurul astfel de incident raportat din cartierul Aeroport.

Zonele din Hunedoara în care s-au înregistrat cele mai multe infracţiuni stradale în ultimii ani sunt cartierele Micro 6 şi Micro 7, iar în Deva cartierul Micro 15 şi gara sunt în topul zonelor periculoase.

Oraşul Geoagiu are, de asemenea, un cartier devenit celebru prin numărul mare de infracţiuni: cartierul Muzicanţilor, unde locuiesc un număr mare de romi.

În municipiul Orăştie, turiştilor li se recomandă să nu se aventureze noaptea în colonia de bordeie de pe malul râului Sibişel. Cartierul vechi are mahalale înguste, în care asfaltul şi canalizarea nu au ajuns, iar casele dărăpănate, dar colorate, sunt înghesuite una lângă alta, nemailăsând loc pentru curţi. Femeile spală haine în pârârul invadat de gunoaie, folosit ca loc de bălăceală pentru copii, şi în acelaşi timp ca loc unde sunt aruncate resturile menajere. Localnicii spun că noaptea zona devine periculoasă, însă de multe ori şi ziua scandalurile care se aud dincolo de casele de chirpici îi fac pe străini să grăbească pasul.


Vă recomandăm şi:

Cei mai bogaţi romi din Hunedoara şi-au construit ilegal palatele cu turnuleţe. Au primit amenzi de câte 10.000 de lei

Poliţiştii locali din Deva au amendat trei romi bogaţi, membrii ai familiei Anghel, care şi-au ridicat palate la marginea municipiului, fără a avea autorizaţii. Şi în Hunedoara au avut loc controale în cartierul palatelor, însă autorităţile nu au dat amenzi pentru construcţiile aflate în ilegalitate, ci doar somaţii.

FOTO Extravaganţele romilor bogaţi: au pus Turnul Eiffel şi Statuia Libertăţii pe acoperişul palatelor cu turnuleţe

Turnul Eiffel şi Statuia Libertăţii nu lipsesc de pe acoperişurile palatelor romilor bogaţi din zona Hunedoarei. Două familii care locuiesc în Haţeg, pe aceeaşi stradă, şi-au montat pe acoperişurile vilelor lor replici ale celor două monumente simbol pentru Paris şi New York.

Hunedoara secolului XIX, descrisă de un londonez: şocat de traiul ţiganilor, dar fascinat de castel şi de ţinutul aurului

Un publicist şi geolog englez a dezvăluit într-un jurnal de călătorie apărut în Londra, în 1862, cât de mare a fost şocul primelor sale întâlniri cu comunităţile de ţigani care locuiau în tabere de corturi pe malul râurilor Mureş şi Strei şi la marginea orăşelelor hunedorene ale secolului XIX.

Un plic cu 2.300 de dolari, rătăcit, a fost găsit de o familie de romi pe rampa de gunoi a Devei: au dat banii pe un cal

O familie din Deva a aruncat la gunoi 2.300 de dolari. Banii se aflau într-un plic, pe care femeia, fără să mai verifice conţinutul acestuia, l-a aruncat într-un sac menajer, pe care soţul ei l-a transportat la tomberoanele din faţa blocului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările