Grădina zoologică din Hunedoara a rămas sub lacăt, deşi au fost investiţi 400.000 de euro în modernizarea ei

Grădina zoologică din Hunedoara a rămas sub lacăt, deşi au fost investiţi 400.000 de euro în modernizarea ei

Grădina Zoologică a fost deschisă de doar două ori în 2013. FOTO: Daniel Guţă

Grădina zoologică din municipiul Hunedoara a fost deschisă publicului în 2013 în doar două zile. Zoo Hunedoara a rămas închisă deşi în urmă cu un an, administraţia locală a făcut recepţia unor lucrări de modernizare în valoare de 400.000 de euro, finanţate de Ministerul Mediului şi primărie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zoo Hunedoara a rămas închisă în 2013, deşi proiectul de modernizare al acesteia a fost finalizat în luna decembrie a anului trecut. În doar două zile din acest an, turiştii au fost lăsaţi să viziteze animelele ţinute în zoo-parc.

Câteva sute de oameni au venit la grădina zoologică din Hunedoara de Ziua copilului şi de Zilele municipiului Hunedoara, când intrarea în grădină a fost liberă. Reprezentanţii primăriei au susţinut că zoo-parcul, în care mai sunt câteva zeci de animale, nu a putut fi deschis pentru că mai trebuiau executate lucrări de amenajare a acesteia.

Incertidudini la Zoo
Nu a fost stabilită data în care grădina va fi redeschisă publicului. Modernizarea Grădinii Zologice Hunedoara a durat aproape doi ani, între timp zoo-parcul fiind închis publicului. Lucrările la proiectul în valoare de peste 400.000 de euro, finanţat de Ministerul Mediului şi Primăria Hunedoara, au fost recepţionate în luna noiembrie a anului 2012. Totuşi, grădina a rămas închisă şi în prezent. Una dintre problemele legate de aceasta este lipsa animalelor. Doar aproximativ 40 de exemplare mai pot fi văzute în Zoo Hunedoara, iar în ultimele ierni la capitolul pierderi pot fi trecuţi un babuin, mort după ce s-a electrocutat cu cablul unui reşou, un tigru şi un leu.

Vă recomandăm şi:

VIDEO Plângerea care a lăsat fără cuvinte autorităţile: Vili Rupa a cerut 1.000 de lei pentru că "a demascat mafia"

Singur în stradă împotriva tuturor: Alin Barna a protestat în centrul Hunedoarei

Imre Szuhanek a devenit „premiant fără premii”, pentru că a transformat Peştera Bolii într-o atracţie culturală

citeste totul despre: