Gimnasta Raluca Haidu, cea mai bună sportivă din Hunedoara, s-a retras din activitate

Gimnasta Raluca Haidu, cea mai bună sportivă din Hunedoara, s-a retras din activitate

Raluca Haidu. Foto: ADEVĂRUL / D. Guţă

Campioana europeană cu echipa naţională de gimnastică artistică a României Raluca Haidu (18 ani) a decis să renunţe la gimnastica de performanţă. Raluca a anunţat că se va concentra pe învăţătură.

Ştiri pe aceeaşi temă

Raluca Haidu a făcut parte din lotul olimpic şi naţional al României, iar în 2012 a reuşit cea mai mare performanţă din cariera ei: a obţinut titlul de campioană europeană cu echipa României, la Campionatele Europene de la Bruxelles.

Chiar dacă a fost declarată cea mai bună sportivă a anului 2012 în judeţul Hunedoara, Raluca Haidu a hotărât să renunţe la gimnastica de performanţă.


Nu a mai prins Olimpiada
"Mă voi axa mai mult pe învăţătură. Acum sunt în clasa a XII-a, iar la vară după ce voi susţine examenul de Bacalaureat, voi opta să îmi continuui studiile la Institutul de Educaţie Fizică şi Sport”, a declarat Raluca.

Tânăra de 18 ani, din Petrila, a rămas cu regretul că deşi a fost inclusă în lotul olimpic nu a avut ocazia să participe la Jocurile Olimpice de la Londra, de anul trecut.


În prezent, Raluca este elevă la Colegiul Naţional Sportiv "Cetate" din Deva. Părinţii ei, Gabriel Haidu (45 de ani, fost miner) şi Elena Haidu, locuiesc în Petrila, împreună cu fratele mai mare al Ralucăi, Iulian (22 de ani) şi cel mic, Gabriel (10 ani).

Ei au fost cei care au îndemnat-o pe Raluca să aleagă sportul de performanţă, înscriind-o la gimnastică în vremea în care aceasta era la grădiniţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: