Ghinion pentru turiştii care au urcat la Cetatea Devei: 14 oameni au rămas blocaţi zeci de minute în telecabină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Telecabina Cetăţii Devei. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Telecabina Cetăţii Devei. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

O pană de curent a dus la oprirea telecabinei care transportă turişti în Cetatea Devei. 14 persoane au aşteptat o jumătate de oră remedierea avariei.

Telecabina cu care sunt transportaţi vizitatorii Cetăţii Devei, de la poalele monumentului istoric până în incinta lui, a fost oprită pe traseu în urma unei pene de curent care a afectat întreaga zonă. 14 turişti, printre care şi o femeie gravidă se aflau în ea în momentul aparţiei disfuncţionalităţii. Au aşteptat circa o jumătate de oră ca avaria să fie remediată, potrivit reprezentanţilor Primăriei Deva. „În toată această perioadă s-a ţinut legătura cu ei telefonic şi li s-a explicat situaţia”, a declarat Sebastian Magyari, reprezentantul Servicului care se ocupă de administrarea Telecabinei.

La faţa locului s-au deplasat un echipaj de jandarmi, un echipaj SMURD şi un echipaj al Ambulanţei.

„După 10 minute de la primirea apelului, telecabina a fost repusă în funcţiune, iar turiştii au ajuns pe cetate. La aceştia au urcat 2 jandarmi şi 2 membrii ai echipajului SMURD pentru a evalua situaţia. Având în vedere că o parte din turiştii care au fost în telecabină erau speriaţi şi nu mai doreau să coboare cu acest mijloc de transport, iar deplasarea pe jos până la baza Dealului Cetăţii era dificilă, în special pentru gravidă, membrii echipei de intervenţie au luat decizia de a-i transporta cu autovehiculul Jandarmeriei până în parcarea din Piaţa Cetăţii”, a declarat Nicolae Răducu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Hunedoara.

Pana de curent a avut loc pe durata unor lucrări efectuate în zonă de angajaţii Enel, lucrări care nu au fost anunţate Serviciului Telecabinei, informează reprezentanţii Primăriei Deva.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Controversele Cetăţii Devei. Istoricul Adrian Rusu: „restaurarea incintelor intră în categoria gafelor arhitectonice”

Proiectul de restaurare a incintelor exterioare ale Cetăţii Devei a stârnit controverse. Istoricul Adrian Rusu susţine că rezultatul lucrărilor derulate pe parcursul a trei ani, finalizate zilele trecute, a ştirbit din autenticitatea monumentului istoric. Arhitecţii îi contrazic opinia, susţinând că toate lucrările au primit avizele Comisiei Monumentelor Istorice şi au fost supravegheate de specialişti.

Cel mai mare secret al Cetăţii Devei: cine a aruncat-o în aer. Povestea de dragoste din spatele dezastrului din secolul al XIX-lea

Unul dintre marile mistere din istoria Devei este legat de distrugerea definitivă a cetăţii Devei, în 13 august 1849, la câteva luni după ce garnizoana ei fusese nevoită să se predea armatelor revoluţionare din Transilvania. O legendă de dragoste neîmplinită face parte din explicaţiile dezastrului.

Transilvania din urmă cu două secole: „Rar am văzut un român fără un ciomag ca lumea în mână şi fără cuţite la brâu”

Una dintre cele mai detaliate descrieri ale comunităţilor din Transilvania, de la începutul secolului XIX, a fost realizată de topograful austriac Joseph Adalbert Krickel. Călătorul din Viena a ajuns în zona Hunedoarei în anul 1828 şi-a arătat uimit de frumuseţile şi bogăţia naturală a acesteia, dar sărăcia localnicilor l-a înduioşat.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite