FOTOREPORTAJ Cantina groazei întâmpină turiştii pe drumul spre Castelul Corvinilor

FOTOREPORTAJ Cantina groazei întâmpină turiştii pe drumul spre Castelul Corvinilor

Fosta cantină a combinatului hunedorean a ajuns o dărăpănătură.

Cea mai impunătoare cantină a vechiului combinat siderurgic din Hunedoara a fost, la fel ca multe alte stabilimente care au însemnat ceva pentru trecutul oraşului, ruinată de nepăsare. Clădirea cu două etaje a fost unul din locurile unde, în trecut, luau masa mii de hunedoreni.

Ştiri pe aceeaşi temă

De câţiva ani, stabilimentul plasat în zona intersecţiei dintre Bulevardul Republicii şi strada care duce spre Castelul Corvinilor de la Hunedoara a devenit o ruină care, deşi nu este păzită sau îngrădită în totalitate, nu îi mai atrage nici măcar pe oamenii străzii.

„Mafia fierului vechi” trăieşte din amintiri

REPORTAJ: Ruinele combinatului siderurgic din municipiul Hunedoara, aur pentru fierari

FOTOGALERIE Romii din Hunedoara îşi pun bogăţia pe seama tradiţiei

FOTOREPORTAJ Castelul de la marginea civilizaţiei

Fosta cantină a ICSH a ajuns să fie numită de hunedoreni cantina groazei.


„Până în primii ani după Revoluţie, aici veneau zilnic sute de angajaţi ai combinatului să mănânce. Era şi un loc de întâlnire pentru tinerii aflaţi în căutarea perechii”, îşi aminteşte Ştefan Cândea, unul dintre foştii muncitori în combinatul siderurgic.

În prezent, clădirea lăsată fără uşi şi fără ferestre inspiră mai degrabă teamă, pentru că din tavanul ei au început să se desprindă stinghii şi bucăţi de material. „Locul este foarte periculos pentru copii. S-ar putea accidenta jucându-se în cantină”, crede Maria Costa, o hunedoreancă.

CLICK pe imagine pentru FOTOGALERIE

Stabilimentul nu se află în proprietatea Primăriei Hunedoara, iar de mai mulţi ani, proprietarii cantinei nu au fost interesaţi să investească în renovarea sau demolarea clădirii aflate la jumătatea distanţei dintre centrul municipiului şi castel.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: