FOTO Zilele de primăvară au adus turişti din toate colţurile lumii pe Cetatea Devei

FOTO Zilele de primăvară au adus turişti din toate colţurile lumii pe Cetatea Devei

Turiştii s-au declarat încântaţi de privileştiea de pe Dealul Cetăţii.

Primii vizitatori ai fortăreţei medievale care veghează asupra Devei au fost un grup de tineri sosiţi din Germania. Angajaţii telecabinei cu care turiştii urcă Dealul Cetăţuiei pentru a vizita monumentul susţin că se aşteaptă la un sfârşit de săptămână foarte aglomerat.

Vremea frumoasă din ultimele zile a adus valuri de turişti la Cetatea Devei. Michele (21 de ani), Daniel (18 ani) şi Angelo (16 ani) au vizitat în această dimineaţă, pentru prima dată în viaţa lor, monumentul istoric, după ce au parcurs un drum de peste 1.200 de kilometri din Bonn, Germania.

FOTOREPORTAJ: Incursiune în sălbăticia pădurilor din Munţii Retezat

FOTOGALERIE Cum a fost „trezit la viaţă” un castel îngropat în legende înfiorătoare

FOTOGALERIE ”Mordor” de Hunedoara: ruinele refuzate ca loc de filmare de scenariştii filmului "Ghost Rider 2" cu Nicolas Cage

„Nu am mai fost niciodată pe cetate, dar am văzut imagini cu ea şi cu castelul din Hunedoara, pe Internet. Senzaţia este mult mai plăcută să fiu aici, la înălţime, să văd întreg oraşul Deva”, a spus Michelle Schlette, care a urcat pe jos până în vârful Dealului Cetăţii.

CLICK PE IMAGINE PENTRU FOTOGALERIE CU CETATEA

Administratorii telecabinei susţin că se aşteaptă ca în acest weekend să vândă peste 1.000 de bilete turiştilor care vor să urce la cetate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările