FOTO VIDEO Cum se vede asfinţitul într-unul dintre locurile magice ale Hunedoarei: Sarmizegetusa Regia

FOTO VIDEO Cum se vede asfinţitul într-unul dintre locurile magice ale Hunedoarei: Sarmizegetusa Regia

Zona vechii cetăţi dacice este unul dintre cele mai iubite locuri din judeţ FOTO: ADEVĂRUL. D. Guţă

Iarna părăseşte mai târziu ţinuturile dacilor din Munţii Orăştiei. Deasupra fostei cetăţi de la Sarmizegetusa Regia asfinţitul adună norii de ninsoare, iar ruinele vechi de milenii sunt acoperite cu brumă.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ciuda drumului anevoios până în zona fostei cetăţi dacice, ascunsă în sălbăticia pădurii, urcarea până la sit merită efortul.

“Priveliştea e minunantă, la asfinţit mai ales, când soarele coboară şi lumina se risipeşte printre copaci. E unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le-am vizitat, un loc plin de prospeţime şi de farmec”, spune Marius, unul dintre puţini turişti care au urcat astăzi la Sarmizegetusa Regia.


Ghioceii vor acoperi întreaga zonă
Acoperit pe alocuri de zăpadă, peisajul Sarmisegetuzei se va schimba în următoarele zile, când întinderea va fi împodobită cu ghioceii abia răsăriţi de sub covorul de frunze al pădurii.


În prezent, cel mai mare impediment pentru turiştii care îşi doresc să viziteze ruinele vechiului sanctuar dacic este drumul plin de gropi dintre Costeşti şi Sarmizegetusa.

Reprezentanţii autoritţilor judeţene, în administrarea cărora a trecut monumentul, susţin că porţiunea de aproximativ 20 de kilometri de drum va fi reabilitată.

O altă problemă cu care se confruntă vizitatorii este lipsa informării. Mulţi turişti confundă Sarmizegetusa Regia, fosta capitală a Daciei, cu ruinele de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, vechi oraş al coloniştilor romani localizat în zona Haţegului, devenit şi el sit istoric şi arheologic.


Iarna părăseşte mai târziu ţinuturile dacilor din Munţii Orăştiei. D.G.

Imagini din aceeasi galerie
  • Iarna părăseşte mai târziu ţinuturile dacilor din Munţii Orăştiei. D.G.
  • Acoperit pe alocuri de zăpadă, peisajul Sarmisegetuzei se va schimba în următoarele zile, când întinderea va fi împodobită cu ghioceii abia răsăriţi de sub covorul de frunze al pădurii. D.G.
  • Acoperit pe alocuri de zăpadă, peisajul Sarmisegetuzei se va schimba în următoarele zile, când întinderea va fi împodobită cu ghioceii abia răsăriţi de sub covorul de frunze al pădurii.  FOTO D.G.
  • Acoperit pe alocuri de zăpadă, peisajul Sarmisegetuzei se va schimba în următoarele zile, când întinderea va fi împodobită cu ghioceii abia răsăriţi de sub covorul de frunze al pădurii.  D.Guţă
  • Acoperit pe alocuri de zăpadă, peisajul Sarmisegetuzei se va schimba în următoarele zile, când întinderea va fi împodobită cu ghioceii abia răsăriţi de sub covorul de frunze al pădurii.  D.G.
  • În ciuda drumului anevoios până în zona fostei cetăţi dacice, ascunsă în sălbăticia pădurii, urcarea până la sit merită efortul. D.G.
  • În ciuda drumului anevoios până în zona fostei cetăţi dacice, ascunsă în sălbăticia pădurii, urcarea până la sit merită efortul.
  • Sarmizegetusa Regia. D.G.
  • În ciuda drumului anevoios până în zona fostei cetăţi dacice, ascunsă în sălbăticia pădurii, urcarea până la sit merită efortul. D.G.
  • În ciuda drumului anevoios până în zona fostei cetăţi dacice, ascunsă în sălbăticia pădurii, urcarea până la sit merită efortul. FOTO ADEVĂRUL.
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările