FOTO VIDEO Cine e Cristian Litera, temutul interlop pentru care milionarul Alin Simota a fost părăsit de soţie

FOTO VIDEO Cine e Cristian Litera, temutul interlop pentru care milionarul Alin Simota a fost părăsit de soţie

Cristian Litera a fost ridicat de mascaţi în această dimineaţă. FOTO D.G. ADEVĂRUL

Constantin Cristian Litera  (36 de ani) a fost ridicat în această dimineaţă de mascaţi, din vila imensă pe care acesta şi-a construit-o în Deva. Fost bodyguard al omului de afaceri controversat Alin Simota, Litera a fost implicat în trecut în mai multe scandaluri în care a fost acuzat de infracţiuni de violenţă, dar şi într-un scandal conjugal, după ce soţia fostului său patron, Alin Simota l-a părăsit pe acesta pentru Litera.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Constantin Litera a fost dus la audieri într-un dosar al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în urma percheziţiilor efectuate în această dimineaţă în Deva şi în mai multe locaţii din judeţul Hunedoara.
 

A făcut închisoare pentru un jaf

Litera era, potrivit DIICOT, şeful unei grupări specializate în cămătărie, şantaj şi înşelăciune cu consecinţe grave. Deveanul este considerat liderul unei grupări care se ocupa cu cămătăria, dar şi cu traficul de persoane.

“În cursul anului 2011, membrii grupării au acţionat în principal pe raza judeţului Hunedoara, în scopul obţinerii unor beneficii financiare substanţiale (peste 800.000 de euro) din  acordarea unor împrumuturi cu camătă unor persoane din mediul de afaceri local şi perceperea unor dobânzi lunare de  10 - 20%, precum şi recuperarea prin violenţă a sumelor de bani pretinse de către învinuiţi. Unele părţi vătămate au fost obligate să muncească pe teritoriul Libiei, sumele de bani obţinute fiind predate liderului grupării, în contul sumelor împrumutate”, a informat DIICOT.


În anii în care Jiul Petroşani se afla în Divizia A, finanţatorul echipei, Alin Simota, l-a adus pe Litera ca bodyguard la echipă. În acea vreme, deveanul abia fusese eliberat din închisoare, unde a petrecut patru ani, în urma unui jaf comis la o benzinărie din Deva. Litera era văzut ca „pumnul finanţatorului”, pus să facă ordine atât în echipă, cât şi în galeria acesteia.

A călcat în picioare un fotbalist

În anul 2007, Litera şi un alt bodyguard l-au bătut crunt pe unul dintre jucătorii Jiului, care se afla în conflict cu conducerea. Fotbalistul şi-a retras ulterior plângerea şi a părăsit clubul. Deveanul a intrat într-un conflict şi cu omul de afaceri, după ce Mirela, soţia lui Alin Simota, l-a părăsit pe acesta împreună cu copiii pentru a se muta cu Cristian Litera în Deva. Vila în care locuieşte interlopul se află într-una din zonele rezidenţiale de lux ale municipiului Deva. Casa are două etaje şi cel puţin zece camere. Litera e judecat de trei an într-un dosar de înşelăciune, iîn care mai sunt acuzaţi doi tineri, consideraţi „săgeţile” acestuia, cei care făceau treburile murdare pentru interlop.

Anchetat pentru că şi-ar fi ridicat vila din înşelăciuni
 Potrivit anchetatorilor, tinerii, puşi administratori la mai multe firme din judeţ, au produs pagube de peste 1.000.000 de lei, după ce au achiziţionat materiale de construcţii şi utilaje pe care le-au plătit cu CEC-uri fără acoperire. „Nu ne-am ales cu nimic de pe urma tranzacţiilor, fiind constrânşi să recurgem la înşelăciune. Cu materialele achiziţionate, Cristian Litera (n.r. şi el cercetat în dosar) şi-a ridicat o vilă”, a mărturisit unul dintre inculpaţi, acuzat de dosarul înşelăciune.

Vă recomandăm şi:

Reţeta de făcut bani a mafiei în halate albe, îmbogăţită din afacerile ilegale pe seama bolnavilor de cancer

Nouă membri ai reţelei care fabrica reţete medicale false au fost arestaţi. Printre cei acuzaţi de crimă organizată este şi şefa PC Hunedoara, oncologi de la Spitalul Judeţean şi farmacişti

Doctoriţele arestate pentru că au prescris reţete false de sute de mii de euro au fost date afară din spitalul din Deva

VIDEO Medicii şi farmaciştii acuzaţi că au strâns peste trei milioane de lei pe seama bolnavilor de cancer rămân în arest

În cursul anului 2011, membrii grupării au acţionat în principal pe raza judeţului Hunedoara, în scopul obţinerii unor beneficii financiare substanţiale (peste 800.000 de euro) din  acordarea unor împrumuturi cu camătă unor persoane din mediul de afaceri local, a informat DIICOT.

Imagini din aceeasi galerie
  • În cursul anului 2011, membrii grupării au acţionat în principal pe raza judeţului Hunedoara, în scopul obţinerii unor beneficii financiare substanţiale (peste 800.000 de euro) din  acordarea unor împrumuturi cu camătă unor persoane din mediul de afaceri local, a informat DIICOT.
  • Casa are două etaje şi cel puţin zece camere.  D.G.
  • Litera era, potrivit DIICOT, şeful unei grupări specializate în cămătărie, şantaj şi înşelăciune cu consecinţe grave. D.G.
  • În cursul anului 2011, membrii grupării au acţionat în principal pe raza
 judeţului Hunedoara, în scopul obţinerii unor beneficii financiare 
substanţiale (peste 800.000 de euro) din  acordarea unor împrumuturi cu 
camătă unor persoane din mediul de afaceri local, a informat DIICOT.
  • Cristian Litera a fost ridicat de masca'i. D.G.
  • Constantin Cristian Litera  (36 de ani) a fost ridicat în această 
dimineaţă de mascaţi, din vila imensă pe care acesta şi-a construit-o în
 Deva. D.G.
  • Deveanul este considerat liderul unei grupări care se ocupa cu cămătăria, dar şi cu traficul de persoane.  D.G.
  • Fost bodyguard al omului de afaceri controversat Alin Simota, Litera a 
fost implicat în trecut în mai multe scandaluri în care a fost acuzat de
 infracţiuni de violenţă, dar şi într-un scandal conjugal, după ce soţia
 fostului său patron, Alin Simota l-a părăsit pe acesta pentru Litera. 
D.G.
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările