FOTO Traian Berbeceanu în anii 2000. Stilul nonconformist prin care poliţistul se distingea faţă de colegii săi

FOTO Traian Berbeceanu în anii 2000. Stilul nonconformist prin care poliţistul se distingea faţă de colegii săi

Traian Berbeceanu în 2006, alături de Codruţa Kovesi. în timpul arestărilor din dosarul mafiei fierului vechi. FOTO: Cristi Vatavu / zhd.ro.

Traian Berbeceanu, actualul prefect al Capitalei, reprezenta o apariţie pitorească în rândul poliţiştilor hunedoreni, în anii 2000.

Ştiri pe aceeaşi temă

La începutul anilor 2000, Traian Berbeceanu, atunci şef al Serviciului de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog (SCCOA) Hunedoara, se distingea adesea de colegii săi poliţişti prin stilul său nonconformist pe care îl afişa în timpul apariţiilor sale publice.

Hainele sport şi hanoracele erau aproape nelipsite din vestimentaţia actualului prefect al Capitalei, fie la locul de muncă, fie la conferinţele de presă.

Traian Berbeceanu purta chiar şi un cercel în urechea stângă, arată fotografiile realizate de Traian Manu în 2005.

În timpul apariţiilor publice din prezent, Traian Berbeceanu a fost nevoit să renunţe la stilul vestimentar cu care şi-a obişnuit cunoscuţii în vremea în care se remarca în munca de poliţist, preferând costumele elegante.


Traian Berbeceanu în 2005. Foto: Traian Manu.

Traian Berbeceanu a lucrat în Poliţie timp de 25 de ani, până la pensionarea sa din 2018 şi a condus Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia între anii 2005 şi 2013, până la punerea sa sub învinuire. În 2007 a primit distincţia de poliţist al anului în România pentru destructurarea mafiei fierului vechi din Hunedoara, în dosarul mafiei fierului vechi din Hunedoara, denumit „Hidra”.

În decembrie 2019, Traian Berbeceanu a devenit şef de cabinet al ministrului Afecerilor Interne, Marcel Vela, iar în iunie 2020 s-a înscris în Partidul Naţional Liberal. A candidat pe listele de consilieri judeţeni în Judeţul Hunedoara, din partea PNL, însă odată cu numirea recentă în funcţia de prefect al Capitalei, a renunţat la mandatul obţinut în Consiliul Judeţean.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Traian Berbeceanu, 7 ani de la ziua cea mai neagră din viaţa de poliţist. Mesajele care i-au cutremurat pe români

Cine sunt foştii poliţişti intraţi în politică după pensionare. Explicaţia lui Traian Berbeceanu

Cum a fost „îngropat“ faimosul dosar al mafiei fierului vechi. Ancheta de 120 de volume condusă de Berbeceanu

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările