FOTO O stradă din Hunedoara a fost împodobită cu umbrele suspendate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada Lipscani. FOTO: Primăria Hunedoara / Facebook.
Strada Lipscani. FOTO: Primăria Hunedoara / Facebook.

O stradă din Hunedoara a fost împodobită cu zeci de umbrele suspendate, Imaginile Străzii Lipscani, colorată şi umbrită, au dat naştere unor polemici.

Zeci de umbrele colorare acoperă o porţiune din Strada Lipscani, care mărgineşte Stadionul Constructorul din Hunedoara.

În ultimele zile angajaţii ai Primăriei Hunedoara s-au ocupat de montarea umbrelelor şi susţin că până la începutul săptămânii viitoare zona umbrelelor suspendate va fi extinsă şi amenajată în aşa fel încât să fie cât mai atractivă pentru localnici.

Imaginile cu Strada Lipscani, publicate pe pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara, au stârnit numeroase aprecieri, dar şi reclamaţii de la cei care susţin că ideea „este copiată” după proiectul „Colorăm oraşul”, desfăşurat de patru ani în Timişoara sau că umbrelele ar fi fost montate în scopr electoral.

Strada Lipscani din Hunedoara, colorată de umbrele

Umbrelele vor colora strada până în toamna acestui an, iar ulterior vor fi luate, iar în preajma sărbătorilor de iarnă plasa pe care au fost amplasate va fi acoperită cu decoraţiuni luminoase, a declarat primarul Hunedoarei, Viorel Arion.

strada umbrele

Vă recomandăm şi:

VIDEO La plajă în centrul Hunedoarei. Ştrandul Corvina a fost redeschis

Ştrandul din Hunedoara a fost redeschis şi va funcţiona zilnic între orele 10:00 şi 20:00. Preţul unui bilet de intrare în complexul de agrement va fi de 15 lei, iar elevii, studenţii şi pensionarii vor beneficia de reduceri.

Atmosfera ireală a alegerilor din trecut: „Au votat cetăţeni curat înveşmântaţi, cu obrajii îmbujoraţi de o fericire aprinsă”

O notă informativă transmisă de Primăria Hunedoara, în 1938, cu ocazia referendumului pentru adoptarea noii constituţii, oferă detalii despre atmosfera de sărbătoare în care era întâmpinat evenimentul, chiar dacă a însemnat instaurarea dictaturii regelui Carol al II-lea.

FOTO Adevărata faţă a Hunedoarei din 1960. Oraşul oţelului a fost copleşit de muncitori, iar mii de oameni locuiau în cartierele de barăci insalubre

Un document cu caracter secret în anii 1960, păstrat în prezent la Arhivele Naţionale – Judeţul Hunedoara, oferă informaţii preţioase şi mai puţin ştiute despre istoria recentă a Hunedoarei. La sfârşitul anilor 1950, autorităţile din Hunedoara se confruntau cu o situaţie ieşită din comun: oraşul devenise supraaglomerat, iar în ciuda investiţiilor masive, administraţia făcea faţă cu greu creşterii populaţiei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite