FOTO Sinistraţii din blocul groazei au petrecut noaptea în sala de sport sau la rude. Clădirea ruinată a fost evacuată

FOTO Sinistraţii din blocul groazei au petrecut noaptea în sala de sport sau la rude. Clădirea ruinată a fost evacuată

Localnicii nu au fost lăsaţi să se mai apropie de bloc. FOTO: Lucian Resmeriţă.

Zeci de oameni au fost evacuaţi din blocul de locuinţe sociale în care tavanul unui apartament de la parter s-a prăbuşit cu tot cu vecinul de la etajul unu. Clădirea a fost păzită de jandarmi în noaptea de miercuri spre joi.

Ştiri pe aceeaşi temă

O sală de sport le-a fost pusă la dispoziţie, pentru a-şi petrece noaptea, locatarilor blocului social din Lupeni, unde miercuri tavanul unei locuinţe de la parter s-a surpat, prăbuşindu-se cu tot cu vecinul din apartamentul de la etajul superior.

Circa 60 de oameni au fost evacuaţi din blocul de locuinţe sociale, după incident.

„Pentru a fi în siguranţă, locuitorii blocului D1 de pe strada Tineretului din Lupeni au fost evacuaţi, conform deciziei luate în cadrul Comitetului Situaţiilor de Urgenţă. Persoanele evacuate din blocul avariat au fost adăpostite temporar în sala de sport a Şcolii Gimnaziale nr. 2 din Lupeni, aici au fost amenajate locuri pentru dormit, au primit apă şi mâncare”, a informat primarul Lupeniului, Lucian Resmeriţă.

Alte familii s-au mutat la rude în timp ce intrarea în blocul social a fost păzită de jandarmi, pentru a se preveni furturile.

Miercuri, din clădirea veche de aproape cinci decenii, s-a desprins tavanul unui apartament de la parter, o dată cu podeaua vecinilor de la primul etaj, cu mobila, parchetul şi cu celelalte lucruri ale locatarilor de deasupra.

Un pensionar care locuia la etaj ar fi căzut o dată cu plafonul. Nu a fost nimeni rănit, dar oamenii au rămas îngrijoraţi. Blocul de locuinţe sociale necesită reabilitare totală, susţin reprezentanţii Primăriei Lupeni.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Cine este minerul mort în galeria din Lupeni: Iuliu Codlean avea trei copii. „Vestea că a plecat din viaţa noastră ne-a şocat. Cuvintele sunt de prisos”

Iuliu Lucian Codlean, părinte pentru trei copii, a fost ultima victimă ucisă în subteranele Lupeniului, o mină cu o istorie îndelungată şi însângerată. Minerul a murit strivit de tavanul galeriei în care muncea, cu câteva zile înainte de a-şi serba ziua de naştere.

VIDEO Accident la Mina Lupeni. Un miner a murit, alţi doi sunt răniţi, unul grav. Operaţiunea de salvare a durat peste 15 ore

Doi dintre cei trei mineri prinşi în subteran au fost salvaţi de echipele de intervenţie: primul dintre ei este în stare gravă, cu multiple traumatisme şi fracturi, se află în comă indusă şi a fost transportat la Spitalul Floreasca din Bucureşti, în timp ce cel de-al doilea miner scos din subteran are răni superficiale. Cel de-al treilea dintre ei, găsit în jurul orei 5.00, nu a putut fi resuscitat.

VIDEO Scene dramatice la Mina Lupeni: „Minerii blocaţi în galeria surpată se aud strigând şi bătând în metale”. Salvatorii au ajuns la primii doi mineri blocaţi

Scene dramatice s-au petrecut în ultimele ore în faţa Minei Lupeni, unde zeci de localnici s-au strâns îngrijoraţi de soarta celor trei mineri blocaţi în subteranele exploatării, după ce tavanul galeriei miniere în care munceau s-a prăbuşit. Ministrul Energiei, Toma Petcu, a anunţat că echipele de salvare au ajuns la primii doi mineri blocaţi în subteran.

 

citeste totul despre: