FOTO Râul Cerna „inundat” de gunoaie: zeci de saci cu peturi au fost adunaţi de la marginea Hunedoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un camion de peturi şi gunoaie menajere a fost strâns din râul Cerna, la intrarea în municipiul Hunedoara. Deşeurile au fost aruncate în apă de localnici şi de cei care petrec la iarbă verde în locurile de pe malul Cernei.

Râul Cerna parcurge mai puţin de zece kilometri de la digul lacului Cinciş până la intrarea în Hunedoara, traversând satele Teliucu Superior, Plosca şi Teliucu Inferior. În mai multe locuri, apele au fost acoperite de covoare de peturi şi deşeuri casnice aruncate de săteni şi de cei care petrec „la iarbă verde” în locurile de pe malul râului.

„De nenumărate ori am adunat gunoaiele lăsate de turişti pe maluri şi chiar şi pe cele aruncate în apă, însă tot timpul după câteva zile ele se adună la loc”, povesteşte Maria, o localnică din Teliuc.

Cea mai recentă acţiune de ecologizare a fost efectuată de angajaţii atelierului Primăriei Hunedoara şi de asistaţii sociali, în zona fostei uzine de preparare de la intrarea în Hunedoara. Un camion întreg a fost încărcat cu deşeurile strâse din „covorul” format în dreptul unui trunchi de copac prăbuşit în apă. Au fost adunaţi aproape 20 de saci de peturi din râu.

image
image
image

Nu doar râul Cerna, care traversează Hunedoara, devine deseori loc de depozitare a gunoaielor. Situaţii similare se întâlnesc şi în râurile Petac şi Zlaşti din Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Lacul blestemat, „martor” al celei mai cumplite crime, neelucidată de 12 ani. Povestea cadavrului din sacul plutitor

O crimă neelucidată de aproape 12 ani a transformat Lacul Cozia într-o zonă ocolită de localnici. Aici a fost găsit, într-un sac, cadavrul unui necunoscut, victimă a unei execuţii mafiote. Şi alte întâmplări bizare au dat bălţii ascunse în pădure o aură de loc blestemat.

VIDEO Treptele Romane, mina antică de aur devenită atracţie turistică. De ce a rămas interzisă intrarea în galerie

O mină de aur cu o istorie aparte se află la câţiva kilometri municipiul Brad, ascunsă de munţi şi pădure. Treptele Romane, una dintre cele mai vechi galerii miniere din ţară, se află pe lista monumentelor istorice, dar interiorul ei nu poate fi vizitat în prezent.

Satul-fantomă din Munţii Poiana Ruscă, locul ascuns unde nu mai stă nimeni. Cum a dispărut Mosoru de pe hartă

Mai multe sate părăsite complet sunt ascunse de pădure, pe crestele Munţilor Poiana Ruscă. În Mosoru, până în urmă cu câţiva ani, doar un localnic mai ţinea în viaţă aşezarea, însă în prezent pâlcul de case a ajuns pustiu.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite