FOTO Ce a rămas după avalanşele din Retezat. Furia naturii a făcut pagube importante: „Natura îşi revine!”

FOTO Ce a rămas după avalanşele din Retezat. Furia naturii a făcut pagube importante: „Natura îşi revine!”

FOTO: Claudia Danău. PNR.

Imaginile din Parcul Naţional Retezat arată distrugerile lăsate în urma avalanşelor din iarna trecută. După topirea zăpezilor, poate fi văzut un versant aproape despădurit, în urma avalanşei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Furia avalanşelor din această iarnă a lăsat urme în Parcul Naţional Retezat, informează reprezentanţii rezervaţiei naturale.

După topirea zăpezilor se poate vedea cum pe o distanţă de câteva sute de metri în zona Lăpuşnicul Mare – cabana Rotunda, versantul a fost măturat de avalanşă, iar arboretumul a fost pus la pământ.

„Vă prezentăm imaginile surprinse de rangeri în urma acţiunii de monitorizare din 9 aprilie, pentru a vă reaminti cât de periculoase sunt avalanşele, care este forţa acestora şi cât este de important să urmăm instrucţiunile în caz de risc de avalanşă indiferent de altitudine. Arborii căzuţi rămân pe versant, fiind în zona de protecţie integrală. Natura îşi revine”, au informat reprezentanţii Parcului Naţional Retezat.


Foto: Claudia Danău. PNR.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum l-a fascinat magia Retezatului pe prinţul Rudolf. Mărturia exploratorului după vânătoarea de urşi în Transilvania

Cinci locuri de vis din Masivul Retezat. Locul din rezervaţia ştiinţifică unică în România unde turiştii nu pot intra

Savanţii care au transformat Retezatul în primul parc naţional al României: „În aceşti munţi vom sorbi aerul de libertate lăsat moştenire de Craiul Decebal”

Povestea marilor defrişări din Retezat: cum au profitat baronii Kendeffy de bogăţia pădurilor, de peste un secol


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: