FOTO Poiana Pelegii, locul splendid din Parcul Naţional Retezat. Imagini inedite din inima masivului

FOTO Poiana Pelegii, locul splendid din Parcul Naţional Retezat. Imagini inedite din inima masivului

Poiana Pelegii. FOTO: Romsilva.

Imagini inedite arată frumuseţea Poienii Pelegii, locul din inima Parcului Naţional Retezat de unde pornesc traseele montane spre lacurile glaciare şi spre vârfurile de până la 2.500 de metri ale masivului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poiana Pelegii se numără printre cele mai atractive locuri din Retezat, iar unul dintre motivele pentru care primeşte un număr mare de turişti este faptul că până aici se poate ajunge cu maşina.

GALERIE FOTO DIN POIANA PELEGII

Romsilva - Ocolul Silvic Retezat a publicat câteva imagini prin care arată de ce Poiana Pelegii, locul de unde pornesc mai multe trasee de munte din Parcul Naţional Retezat, se numără printre obiectivele turistice deosebite din Retezat.

„Poiana Pelegii este o atracţie pentru turişti, pentru că se poate ajunge acolo cu maşina şi pot vedea Retezatul, în toată splendoarea lui. Înconjurată de munţi, păduri şi cascade, Poiana Pelegii este locul de unde pornesc o mare parte din traseele pe munte  care vă pot purta spre lacurile glaciare (lacul Bucura este la o oră jumătate de mers pe jos), spre peşteri ori spre vârfurile masivului. Drumul spre  Poiana Pelegii este singura breşă prin care turiştilor le este permis accesul cu maşinile  în Parcul Naţional Retezat. Drumul forestier porneşte de pe marginea Barajului Gura Apei, din dreptul unei bariere montate de Administraţia Parcului Naţional Retezat, şi se afundă în munte şi păduri,  spre poalele celor mai înalte vârfuri. Deşi drumul este anevoios din cauza gropilor şi a pietrişului care îi acoperă unele porţiuni şi a îngustimii lui, poate fi considerat un adevărat cadou oferit turiştilor „comozi“ şi celor cărora timpul nu le permite să străbată la pas traseele de munte”, informează Romsilva, citând un articol publicat pe adevarul.ro.

Înconjurată de munţi, păduri şi cascade, Poiana Pelegii este un centru al Retezatului, locul de unde pornesc o mare parte din traseele pe munte. Cel mai popular dintre ele este poteca spre Lacul Bucura, aflat la peste 2.000 de metri, la o oră de urcuş pe jos.


Mai puteţi citi şi:

FOTO Secretele lacurilor glaciare din Retezat. Unde se află „minunile albastre“ din inima munţilor

VIDEO Priveliştile superbe din Masivul Retezat care arată de ce românii îi spun „târâmul fermecat cu ochi albaştri”

Avertisment din Retezat: de ce este interzis scăldatul în lacurile glaciare, cele mai atractive locuri din parcul naţional

Poiana Pelegii. FOTO: Romsilva. 6

Imagini din aceeasi galerie
  • Poiana Pelegii. FOTO: Romsilva. 6
  • Poiana Pelegii. FOTO: Romsilva.
  • Poiana Pelegii. FOTO: Romsilva. 1
  • Poiana Pelegii. FOTO: Romsilva. 2
  • Poiana Pelegii. FOTO: Romsilva. 3
  • Poiana Pelegii. FOTO: Romsilva. 4
  • Poiana Pelegii. FOTO: Romsilva. 5
  • Poiana Pelegii. FOTO: Romsilva. 6
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: