FOTO Cum au petrecut hunedorenii Seara Învierii. Mii de oameni s-au rugat în bisericile din Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de hunedoreni au petrecut Seara de Înviere la bisericile din municipiu. Au asistat la slujbele de Paşti şi au cântat “Hristos a înviat”. Ce mai mulţi dintre credincioşi au venit la catedrala din Parcul Tineretului.

Aproape o mie de oameni au asistat la slujba de Înviere care a avut loc la Catedrala Eroilor din Hunedoara.

Biserica înfiinţată în urmă cu un deceniu a devenit unul dintre cele mai atractive locuri din municipiul Hunedoara pentru cei care respectă tradiţia Paştelui. Se află în Parcul Tineretului, astfel că pelerinii pot asculta slujba religioasă aşezaţi pe bănci sau pe iarbă.

Veche de peste şapte decenii, catedrala “bizantină” din centrul vechi al Hunedoarei a primit un număr mare de credincioşi, la slujba de Paşte.

Mulţi dintre hunedorenii care au ajuns la Biserica “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” au asistat la ceremonial de pe treptele monumentului. Oamenii au cântat “Hristos a Înviat” şi au ascultat predicile preoţilor.

image

În bisericile vechi din Hunedoara, “Schimbarea la faţă” şi “Sfântul Nicolae”, apropiate catedralei din centrul istoric, cei mai mulţi dintre oamenii veniţi să asiste la slujba de Înviere au fost vârstnicii.

A fost o atmosferă de linişte în cele două locuri înconjurate de cimitirele cu cruci vechi de sute de ani.

image

Una dintre bisericile favorite ale hunedorenilor în seara de Înviere se află în Ghelari, la circa 20 de kilometri de municipiu.

Câteva sute de credincioşi din Hunedoara şi Ţinutul Pădurenilor au asistat la slujba religioasă care a avut loc în biserica din Ghelari, una dintre cele mai mari din ţară.

image

Vă recomandăm şi:

Episcopul Gurie: “În această lume, în care deruta devine universală, Învierea Domnului vine cu un avertisment”

Mesajul de Paşti al episcopului Gurie, al Devei şi Hunedoarei, îndeamnă pe oameni să aibă ceritudinea Învierii şi să se bucure de sărbătoarea ei. “Epoca noastră este una de dictatură a relativismului, când tot mai mult se instaurează în spaţiul public convingerea că nimic nu este sigur, că adevăr nu ar exista”, a scris preotul.

Arsenie Boca şi cea mai profundă lecţie: „Când viaţa pare cumplită, fă-ţi un ceai şi bea-l din cea mai drăguţă ceaşcă“

Cea mai cunoscută povestire relatată de părintele Arsenie Boca are menirea să le aducă alinare celor aflaţi în suferinţă. Pilda ceşcuţei de ceai, spusă de duhovnicul de la Prislop, le arată oamenilor ce pot face „dacă viaţa li se pare grea şi sunt loviţi, bătuţi şi împinşi aproape fără milă, când lumea pare că se învârteşte necontrolat şi când simt că se află într-o suferinţă îngrozitoare”.

FOTO Excesele pelerinilor de la Prislop: pârâul cu bani, mizeria lăsată de turişti şi afacerile din jurul mănăstirii

Mănăstirea Prislop a fost vizitată în fiecare din ultimele weekend-uri de peste 30.000 de oameni, iar duminică, de Sărbătoarea Floriilor, numărul pelerinilor a fost impresionant. Mulţi dintre cei care ajung la mănăstirea din Ţara Haţegului au dezvoltat obiceiuri mai puţin obişnuite, unele chiar deranjante, cum este cel al aruncării banilor în apele Prislopului.

Legendele Mănăstirii Prislop: călugărul ucis în faţa chiliei, domniţa vindecată cu apa de izvor şi mormântul părintelui Arsenie Boca unde se petrec minuni

Mănăstirea Prislop se numără printre cele mai iubite locuri de pelerinaj din România. Zeci de mii de oameni vin săptămânal aici, pentru a se ruga în faţa mormântului părintelui Arsenie Boca. Veche din secolul XIV, mănăstirea păstrează legende impresionante.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite