FOTO Pădurea renaşte pe munţii dacilor. Zeci de oameni au plantat peste 1.500 de frasini pe o coastă golaşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plantare de arbori în Munţii Orăştiei. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Plantare de arbori în Munţii Orăştiei. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

1.500 de frasini au fost plantaţi în Munţii Orăştiei, în cadrul unei acţiuni la care au participat aproape 80 de voluntari.

GALERIE FOTO

Aproape 80 de oameni şi-au dat întâlnire pe o coastă golaşă şi aproape inaccesibilă din Munţii Orăştiei, într-un loc numit Subcunună, pentru a participa la împădurirea acesteia cu 1.500 de frasini.

„Împreună, cu mânile pline de noroi, am atras atenţia asupra a ceea ce înseamnă gospodărirea responsabilă a pădurii. Împreună am conştientizat că exagerările legate de defrişările ilegale, fac rău oamenilor şi pădurii în general. O pădure, cu faună şi floră la un loc, negospodărită raţional, crează dezechilibru. Asta ne-au demonstrat silvicultorii Ocolului Silvic Grădişte, oameni responsabili, profesionişti şi dedicaţi. 1500 de frasini şi-au aşezat rădăcinile în munţii dacilor. Mulţumiri din suflet, tuturor celor care, prin noroaiele de la Sub Cunună, au pus umărul la îmbrăcarea unui gol în haină nouă”, informează Vladimir Brilinsky, administrator al Sarmizegetusei Regia.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Românii care trăiesc în „Palma lui Dumnezeu”. Aşa au numit Fundătura Ponorului, colţul de Rai ascuns în munţi

VIDEO Podul de fier al Mureşului care dă fiori. Ce pericole de moarte ascunde construcţia din timpul austro-ungarilor

VIDEO „Perla” de pe Valea Mureşului. De ce a fost inclusă biserica din Gurasada pe lista indicativă UNESCO: „E ceva izvorât din originalitatea sufletului ţărănesc”

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite