FOTO O nuntă ţigănească a sfidat un oraş întreg. Romii au defilat cu zeci de maşini de lux în cel mai sărac cartier, iar omul care le-a stricat cheful a fost amendat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşiile de lux ale nuntaşilor. FOTO: Marian Rik. FACEBOK 6
Maşiile de lux ale nuntaşilor. FOTO: Marian Rik. FACEBOK 6

O nuntă ţigănească, la care au participat peste 700 de invitaţi, a dus la paralizarea circulaţiei pe străzile Petroşani. Romii au blocat traficul rutier cu zeci de maşini de lux, iar un cartier întreg, unul dintre cele mai sărace ale municipiului, a fost locul petrecerii.

Petrecerea romilor bogaţi a pornit din cartierul ”Colonie”, unul dintre cele mai sărace ale municipiului Peroşani. Colonia este şi o zonă istorică, unde se află case vechi de peste un secol, un fost cartier romantic al Petroşaniului. Aici au ales romii bogaţi să îşi etaleze zecile de maşini de lux, toate cu numere străine, la petrecerea de nuntă şi botez a unor tineri din Petroşani.

Nicolae Guţă şi Florin Salam au întreţinut atmosfera, iar muzica lăutărească putea fi auzită şi în celelalte cartiere. Romii au defilat apoi pe bulevardle oraşului, iar traficul rutier a fost paralizat.

Ca o coincidenţă, mai multe semafoare au fost oprite din funcţiune, pentru a nu perturba convoiul din care făceau parte proprietarii de Ferrari, Lamborghini, Porsche, BMW, Mercedes, Hummer etc. Chiar şi un elicopter a survolat Petroşaniul, pentru a spori opulenţa petrecerii ţigăneşti. Doar mirii au fost plimbaţi într-o caleaşcă trasă de cai, împodobită cu steaguri tricolore.

Nunta a fost anunţată autorităţilor din Petroşani de reprezentanţii mirilor, care au solicitat închiderea unei străzi din Colonie.

VIDEO Convoiul maşinilor de lux

Potrivit poliţiştilor, a fost amendat un bărbat care a tulburat liniştea şi ordinea publică, în toiul petrecerii. Mai exact, omul cunoscut ca ”Ureche” şi-a făcut apariţia la nuntă, fără a fi fost invitat. Le-a cerut mâncare nuntaşilor, iar după ce a primit, a cerut bani. Alungat de romi, bărbatul a urcat pe acoperişul unei case şi a aruncat cu ţigle în stradă. Poliţiştii l-au sancţionat contravenţional.


Vă recomandăm şi:

Poveştile terifiante ale ţiganilor români de acum patru secole: folosiţi drept călăi, fiindcă ungurii nu practicau „o slujbă atât de mârşavă“

Cei mai mulţi dintre călătorii care au povestit despre peripeţiile lor în ţinuturile Transilvaniei, Ţării Româneşti şi Moldovei, s-au arătat uimiţi de modul de viaţă al ţiganilor, o comunitate care, în trecut, nu putea trece neobservată. I-au fascinat obiceiurile lor, unele dintre ele de neînţeles pentru occidentali.

Cum au ajuns ţiganii din Transilvania celebri în lume. „The Times“ îi descria în 1877: „Cei mai pitoreşti, murdari, primitivi oameni pe care îi poţi întâlni“

Transilvania i-a fascinat pe jurnaliştii din Statele Unite şi Marea Britanie cu mult înainte ca povestea contelului Dracula să fie cunoscută lumii. Marile ziare occidentale din secolul XIX prezentau Transilvania ca un loc atrăgător şi misterios, populat de oameni simpli, dar mândri că sunt urmaşii dacilor şi ai romanilor, dar şi de o comunitate pestriţă, vizibilă prin modul sălbatic de viaţă, de neînţeles pentru străini.

FOTO Extravaganţele romilor bogaţi: au pus Turnul Eiffel şi Statuia Libertăţii pe acoperişul palatelor cu turnuleţe

Turnul Eiffel şi Statuia Libertăţii nu lipsesc de pe acoperişurile palatelor romilor bogaţi din zona Hunedoarei. Două familii care locuiesc în Haţeg, pe aceeaşi stradă, şi-au montat pe acoperişurile vilelor lor replici ale celor două monumente simbol pentru Paris şi New York.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite