FOTO Cel mai sărac oraş al Hunedoarei ar putea deveni cartier al municipiului Vulcan

FOTO Cel mai sărac oraş al Hunedoarei ar putea deveni cartier al municipiului Vulcan

Aninoasa oferă turiştilor o priveşişte sumbră. FOTO: D. Guţă

Administraţia locală a oraşului Aninoasa din Valea Jiului nu a găsit soluţii pentru redresarea situaţiei economice a localităţii şi este ameninţată cu falimentul. Prefectul Hunedoarei, Sorin Vasilescu, susţine că o variantă pentru supravieţuire a oraşului minier este transformarea acestuia în cartier al municipiui învecinat, Vulcan.

 

Primăria oraşului Aninoasa este confruntată cu executarea silită pentru datorii de peste patru milioane de lei, iar populaţia localităţii se zbate în sărăcie.

Mina din Aninoasa este închisă de mai mulţi ani şi nu există alternative pentru redresarea economică a oraşului cu peste 5.000 de locuitori. Ajutoarele guvernamentale solicitate de administraţia locală au fost refuzate, în schimb, prefectul Hunedoarei, Sorin Vasilescu, a propus ca localitatea să devină un cartier al municipiului alăturat Vulcan.


Nu vor să fie sub Vulcan
De altfel, Aninoasa se află atât în vecinătatea Vulcanului, cât şi a municipiului Petroşani. Prefectul Hunedoarei exclude varianta ajutorului de stat acordat unei primării care nu produce aproape nimic.  „Nu se poate să le acopere statul datoriile pentru că dânşii nu şi le mai pot plăti. Nu se pot credita la nesfârşit administraţiile publice locale care angajează cheltuieli peste posibilităţile bugetului şi după aceea aşteaptă să vină altcineva să le achite”, a spus prefectul Sorin Vasilescu.


Nicolae Dunca, primarul oraşului Aninoasa, a refuzat varianta desfiinţării instituţiei pe care o conduce. Motivul, spune el, este că o astfel măsură nu poate fi luată "peste noapte". În schimb, adaugă Nicolae Dunca, primăria are nevoie urgentă de bani de la Guvern.

Aninoasa. FOTO: ADEVĂRUL. D. Guţă.

Imagini din aceeasi galerie
  • Aninoasa. FOTO: ADEVĂRUL. D. Guţă.
  • Aninoasa. FOTO: ADEVĂRUL D.G.
  • Aninoasa. FOTO: ADEVĂRUL. D. G.
  • Aninoasa. FOTO: ADEVĂRUL, D.G.
  • Aninoasa. FOTO: ADEVĂRUL. D.Guţă
  • Aninoasa. FOTO: ADEVĂRUL. Daniel Guţă
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările