FOTO Ce a mai rămas dintr-o fostă preparaţie minieră, invadată de hoţi

FOTO Ce a mai rămas dintr-o fostă preparaţie minieră, invadată de hoţi

Dezolarea se vede dincolo de gratiile ferestrelor sparte ale unei clădiri părăsite. FOTO: ADEVĂRUL, Daniel Guţă

Clădirile fostei preparaţii miniere din Boiţa (zona Haţegului) sunt părăsite de mai mulţi ani, iar căutătorii de fier vechi şi hoţii de materiale de construcţii au luat aproape tot ce putea fi revalorificat din ele.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Fosta preparaţie minieră, care a aparţinut Minvest, este închisă din anul 2005, la fel ca şi alte exploatări din zona Hunedoarei şi a Devei.

Construcţiile de la marginea satului Boiţa nu au mai fost păzite, iar localnicii au luat din ele ce au vrut. În zona fostei preparaţii de minereuri complexe, au mai rămas, în schimb, câteva clădiri locuite în trecut de familiile minerilor.

Acum sunt şi ele părăsite, iar primarul localităţii Răchitova, de care aparţine zona, a declarat că acestea vor fi demolate, întrucât sunt degradate şi pun în pericol siguranţa celor care se mai aventurează în interiorul lor. Aceeaşi soartă o vor avea, cel mai probabil, şi construcţiile industriale.

Până la demolarea lor, spaţiile din beton şi cărămidă au devenit locul de joacă pentru copii, dar şi o zonă încă scormonită de căutătorii de fier vechi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Clădirile fostei preparaţii miniere din Boiţa (zona Haţegului) sunt părăsite de mai mulţi ani. FOTO: D.G.

Imagini din aceeasi galerie
  • Clădirile fostei preparaţii miniere din Boiţa (zona Haţegului) sunt părăsite de mai mulţi ani. FOTO: D.G.
  • Una din clădiri a fost transformată în depozit. D.G
  • Fosta preparaţie minieră, care a aparţinut Minvest, este închisă din anul 2005, la fel ca şi alte exploatări din zona Hunedoarei şi a Devei.
  • Fosta preparaţie minieră, care a aparţinut Minvest, este închisă din anul 2005, la fel ca şi alte exploatări din zona Hunedoarei şi a Devei. D.Guţă
  • Fosta preparaţie minieră, care a aparţinut Minvest, este închisă din anul 2005, la fel ca şi alte exploatări din zona Hunedoarei şi a Devei. FOTO: Daniel Guţă
  • Clădire abandonată. D.G
  • Fost atelier. FOTO D.G.
  • Clădirile preparaţiei. D.Guţă
  • Clădire abandonată. D.Guţă
Distribuie imaginea
citeste totul despre: