FOTO Lucrările de asfaltare pe şoseaua DN 7A, între Valea Jiului şi Transalpina, au fost finalizate

FOTO Lucrările de asfaltare pe şoseaua DN 7A, între Valea Jiului şi Transalpina, au fost finalizate

FOTOGRAFII: DRDP Timişoara.

Lucrările de asfaltare derulate pe Drumul Naţional 7A, o şosea de munte care a leagă Valea Jiului de Transalpina, au fost finalizate.

Lucrările de aşternere a stratului de uzură pe Drumul Naţional 7A, în zona Groapa Seacă – Jieţ, din judeţul Hunedoara au fost finalizate. „Pe acest sector de circa patru km, Secţia de Producţie Lucrări Drumuri a DRDP Timişoara a realizat lucrări de reabilitare în situ. În perioada următoare se vor executa şi marcajele rutiere, iar Secţia de Drumuri Naţionale din Deva va mai interveni pe DN 7A şi cu alte reparaţii”, a informat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara.

În afara acestui sector, s-au mai făcut lucrări de reparaţii cu stropiri succesive, reparaţii cu mixtură caldă, burduşiri, lucrările de reabilitare cuprinzând un sector de circa 20 de kilometri. Din toamna anului 2019, DRDP Timişoara a preluat în administrare DN 7A, tronsonul cuprins între km 86+601 – km 105+120 Obârşia Lotrului – Petroşani, de la DRDP Craiova. Tot atunci au început lucrările necesare pentru a creşte gradul de siguranţă oferit de şoseaua montană, parţial asfaltată de la limita judeţelor Hunedoara şi Vâlcea.

Au fost efectuate lucrări de urgenţă pentru a permite desfăşurarea traficului în condiţii de siguranţă, a fost realizat un zid de sprijin în albie, au fost instalate parapete din beton şi au fost montate indicatoarele rutiere de limitare de viteză, de semnalizare a curbelor periculoase, a zonelor unde există pericolul căderii pietrelor de pe versanţi.  De asemenea, pe mai mulţi kilometri drumul de pământ a fost asfaltat.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Un drum care se opreşte în sălbăticie, la limita judeţelor Hunedoara şi Gorj, va fi modernizat

VIDEO Şoseaua Hunedoara - Călan, în şantier. Cum s-a lucrat la modernizarea drumului judeţean, finanţată de UE

O şosea nouă va lega Ţara Zarandului de Valea Geoagiului. „Scurtătura” estimată la 32,6 de milioane de lei 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările