FOTO Lacul Cinciş, ultimele pregătiri înainte de startul sezonului turistic. Cum arată destinaţia favorită a hunedorenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lacul Cinciş redevine de la începutul lunii mai una dintre principalele destinaţii turistice ale hunedorenilor. Faţă de anii trecuţi, când malurile lacului din vecinătatea Hunedoarei erau destinate amatorilor de ieşiri cu cortul, în prezent cea mai mare parte a terenurilor sunt proprietăţi private, ocupate de pensiuni şi zone amenajate pentru camping.

Malurile Lacului Cinciş, aflat la circa 10 kilometri de municipiul Hunedoara, sunt ocupate în prezent de zeci de pensiuni, locuri de camping şi vile. În ultimiii ani, a crescut numărul construcţiilor private din zona de agrement, iar oferta turistică s-a diversificat.

Cu câteva zile înainte de redeschiderea sezonului, mai multe locuri de pe malul lacului artificial se află în şantier. Proprietarii terenurilor construiesc pensiuni şi locuri de camping. Faţă de anii trecuţi, când lacul era un loc de relaxare destinat în mod special amatorilor de ieşiri cu cortul, acum a crescut interesul celor care se cazează în pensiuni.

„Pentru 1 mai, majoritatea camerelor sunt rezervate, iar în weekend-urile următoare va fi la fel de aglomerat. Clienţii noştri sunt în special turişti din afara judeţului Hunedoara”, spune administratorul unei pensiuni.

Povestea lacului Cinciş
Lacul Cinciş a fost creat artificial prin construirea barajului Cinciş, la marginea municipiului Hunedoara. La începutul anilor 1960, cinci sate vechi, din Ţinutul Pădurenilor, au fost strămutate pentru a fi înfiinţată amenajarea hidrografică. Timp de mai multe decenii, Lacul Cinciş a fost sursa principală de alimentare cu apă a municipiului Hunedoara.

image

A fost, totodată, un loc de relaxare favorit al hunedorenilor. În prezent, chiar dacă zona de agrement de pe malurile apei s-a restrâns din cauza construcţiilor private, Cinciş rămâne un loc de camping de top din judeţul Hunedoara.

image

Pe malurile lacului se află mai multe moteluri şi zone de campare. În funcţie de condiţiile oferite, preţul cazării porneşte de la 80 de lei pe noapte şi poate ajunge la 150 de lei pe noapte. De asemenea, în zonele de camping amenajate, preţul aşezării corturilor porneşte de la 10 lei. Totuşi, există mai multe locuri în care turiştii pot campa gratuit. Principalul drum de acces spre Lacul Cinciş este drumul judeţean Hunedoara – Teliucu Inferior – Cinciş.

image

Vă recomandăm şi:

FOTO Satele din Valea Cernei înainte de a fi inundate de apele Lacului Cinciş

De jumătate de secol, cinci sate din apropierea Hunedoarei au dispărut, înghiţite de apele lacului artificial Cinciş, creat pentru a satisface nevoia de apă a municipiului şi a combinatului siderurgic. O serie de fotografii, realizate de Vámszer Géza înainte de inundarea zonei, prezintă locurile pitoreşti înainte de a dispărea sub apele lacului de acumulare.

Locuri bântuite din România: poveştile sumbre despre Castelul Corvinilor din Hunedoara şi blestemul Lacului Cinciş

Castelul Corvinilor şi Lacul Cinciş se numără printre locurile din România care au aprins imaginaţia pasionaţilor de paranormal. Există numeroase poveşti despre cele două obiective turistice, în care acestea sunt prezentate ca fiind sălaşul unor spirite care le bântuie din vremuri îndepărtate.

Secretele celor 10 mari baraje din România. Jertfe umane pentru proiecte imposibil de repetat: Vidraru, Siriu, Gura Apelor, Paltinu sau Porţile de Fier I

Marile lacuri de acumulare, întinse pe întreg teritoriul României, ascund drame şi poveşti fascinante şi impresionează prin spectaculozitatea lor, chiar dacă la originea lor au stat proiectele realizate de oameni.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite