FOTO Imagini inedite de pe şantierul Autostrăzii vestului: „Punctul nevralgic rămâne celebrul deal al liliecilor”

Imagini inedite de pe şantierul Autostrăzii Lugoj - Deva

Un devean pasionat de fotografie a luat la pas şantierul autostrăzii Lugoj - Deva şi a publicat imagini inedite de pe Lotul IV al noii şosele de mare viteză.

Ştiri pe aceeaşi temă

GALERIE FOTO

Marcel Banu, un devean pasionat de fotografie, a luat la pas şantierul Autostrăzii Lugoj – Deva şi s-a întors cu imagini inedite de pe Lotul IV, unde lucrările au ajuns aproape de final.
Constructorul a finalizat în mare măsură cei aproximativ 22 de kilometri ai tronsonului, stadiul fizic fiind în jur de 95 %, informează Asociaţia Pro Infrastructură, alături de imaginile publicate pe Facebook.

„Punctul nevralgic rămâne celebrul deal "al liliecilor", acolo unde se avansează la terasamentele din pământ armat, taluzări şi la lucrările hidrotehnice. Din păcate, faimosul versant dă bătăi de cap în continuare. În weekend a avut loc o nouă alunecare. Cert este că va fi nevoie de întreţinere atentă şi constantă a sistemului de scurgere a apelor pluviale şi a plaselor de protecţie mult timp după inaugurarea probabilă din această toamnă”, susţin reprezentanţii asociaţiei.

 

Imagini: Marcel Banu / Facebook

Aceştia adaugă că au solicitat responsabilitate maximă atât din partea antreprenorului general cât şi a oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru a implementa soluţiile tehnice optime care se impun şi măsuri de siguranţă suplimentare în vederea deschiderii traficului în 2019. „Solicităm o analiză obiectivă a riscurilor de alunecări şi căderi de pietre de pe versant şi monitorizarea nonstop a zonei astfel încât şoferii să circule în deplină siguranţă”, scrie Asociaţia Pro Infrastructură, în postarea care însoţeşte imaginile realizate de devean.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara a informat că reclamaţiile cu privire la alunecările de teren din zona Dealului Liliecilor au fost verificate, iar situaţia nu este atât de alarmantă, precum a fost prezentată. „Am verificat situaţia semnalată cu inginerul nostru care se afla pe şantier, la lotul 4. Este vorba de o prăvălire de material, în speţă, un bolovan. Astfel de evenimente sunt inerente într-un şantier, mai ales când se sapă în deal.Respectiva prăvălire nu a afectat cu nimic derularea lucrărilor. Ultima dată când a fost domnul ministru Răzvan Cuc pe şantier, constructorul a dat asigurări că a găsit soluţia tehnică pentru stabilizarea dealului”, a transmis Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, pentru adevarul.ro.

În vara acestui an, lotul IV va fi dat în folosiţă, potrivit estimărilor constructorilor.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO „Dealul Liliecilor“ de pe şantierul Autostrăzii Lugoj - Deva: cum se lucrează pe ultimii doi kilometri rămaşi

VIDEO Autostrada Lugoj - Deva: primul ecoduct a fost realizat pe Lotul IV. Leagă Munţii Apuseni de Valea Mureşului

VIDEO Imaginile de pe Autostrada Lugoj - Deva care arată cât au avansat lucrările. Când va fi finalizat Lotul 3


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: