FOTO Cum a fost sărbătorită Învierea în Catedrala Eroilor din Hunedoara

FOTO Cum a fost sărbătorită Învierea în Catedrala Eroilor din Hunedoara

Sute de hunedoreni au participat la slujba ţinută în Catedrala Eroilor. FOTO D.G. ADEVĂRUL

La slujba de Înviere care a avut loc la biserica din centrul civic al Hunedoarei au participat sute de oameni. Atmosfera a fost încărcată de emoţie pentru mulţi dintre hunedorenii care s-au strâns în faţa Catedralei Eroilor, devenită, de Paşte, unul dintre cele mai aglomerate locuri din municipiu.

Noaptea Învierii a adus aproape 1.000 de hunedoreni în Parcul Tineretului din Hunedoara, unde a fost ridicată Catedrala Eroilor.

Cu candele şi lumânări au întâmpinat localnicii Învierea Domnului, iar împrejurimile bisericii au fost acoperite de valuri de luminiţe. Cele mai emoţionante momente au început la miezul nopţii, când lumina sfântă a fost primită de creştini, iar oamenii au cântat „Hristos a Înviat”.

Noapte luminată

„E o atmosferă frumoasă la care contribuie ziua de sărbătoare, dar şi felul în care arată parcul şi biserica nouă. Am venit aici la slujbă, pentru că sunt mulţi tineri”, spune Andreea, una dintre adolescentele care au participat la slujba de Înviere, ţinusă de soborul condus de preotul Ioan Tiric.

Catadrala Eroilor din Hunedoara a fost ridicată până în anul 2009, când aici a avut loc prima slujbă religioasă. Are hramul „Toţi Sfinţii” şi a devenit unul dintre lăcaşurile de cult cele mai aglomerate din municipiu, în zilele de sărbătoare.

Vă recomandăm şi:

FOTO Poveste tristă de Paşte: ultimii cinci creştini din Gialacuta şi satul rămas fără biserica veche de trei secole

FOTO Mănăstirea „Sfântului Ardealului”: cum a ajuns Prislopul unul dintre cele mai iubite locuri din Transilvania

Oamenii au trăit momente emoţionante la slujba de Înviere. D.G.

Imagini din aceeasi galerie
 • Oamenii au trăit momente emoţionante la slujba de Înviere. D.G.
 • Noaptea Învierii a adus aproape 1.000 de hunedoreni în Parcul Tineretului din Hunedoara. D.G.
 • Împrejurimile bisericii au fost acoperite de valuri de luminiţe. D.G
 • Cele mai emoţionante momente au început la miezul nopţii, când lumina sfântă a fost primită de creştini, iar oamenii au cântat „Hristos a Înviat”. D.G.
 • Slujba a fost oficiată de părintele Ioan Tiric. D.G.
 • Cu candele şi lumânări au întâmpinat localnicii Învierea Domnului, iar împrejurimile bisericii au fost acoperite de valuri de luminiţe. D.G.
 • Parcul Tineretului a fost cel mai aglomerat loc al Hunedoarei, de Înviere. D.G.
 • Atmosferă de sărbătoare la Hunedoara. D.G
 •  Atmosfera a fost încărcată de emoţie pentru mulţi dintre hunedorenii care s-au strâns în faţa Catedralei Eroilor, devenită, de Paşte, unul dintre cele mai aglomerate locuri din municipiu.  D.G.
 • Oamenii au venit în număr mare la Înviere. D.G.
 • "E o atmosferă frumoasă la care contribuie ziua de sărbătoare, dar şi felul în care arată parcul şi biserica nouă
 • Catadrala Eroilor din Hunedoara a fost ridicată până în anul 2009, când aici a avut loc prima slujbă religioasă. Are hramul „Toţi Sfinţii” şi a devenit unul dintre lăcaşurile de cult cele mai aglomerate din municipiu, în zilele de sărbătoare. D.G.
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările