VIDEO Incendiu catastrofal la fabrica de uleiuri. Un cartier a fost evacuat, din cauza pericolului. „Au fost mai multe explozii”

Incendiu mistuitor la fabrica de uleiuri

Pompierii fac eforturi disperate pentru a stinge un incendiu mistuitor care a izbucnit la o fabrică de uleiuri din Orăştie. Cel puţin cinci oameni au fost răniţi, dintre care unul este în stare gravă. Potrivit martorilor, după izbucnirea flăcărilor au avut loc mai multe explozii. Peste 300 de oameni au fost evacuaţi din blocurile de la marginea Orăştiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 07.20 Pompierii din judeţele Hunedoara, Alba, Gorj şi Sibiu au intervenit şi pe parcursul nopţii pentru stingerea incendiului, aria afectată de foc fiind redusă la 250 de metri pătraţi, comparativ cu 500 de metri pătraţi iniţial. Flăcările se manifestă la nivelul solului şi a fost îndepărtat riscul de propagare a focului. 

Raed Arafat a declarat, la Digi24, că speră ca în următoarele două ore incendiul să fie lichidat. Acum fumul degajat e mai puţin decât în cursul nopţii şi, cel mai probabil, în cursul zilei de azi cele aproximativ 400 de persoane evacuate se vor întoarce în locuinţele lor. 

UPDATE 21.00 Autorităţile locale din Orăştie au dispus evacuarea din zona periferică a municipiului a femeilor şi copiilor care locuiesc în cinci blocuri. Persoanele vor fi preluate cu trei autocare, a informat Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică.

În jur de 370 de persoane vor tebui să îşi părăsească locuinţele.

„Comitetul local din municipiul Orăştie a decis evacuarea populaţiei din cinci blocuri, cu 185 de apartamente  situate in apropiere de locul producerii incendiului. Majoritatea celor 300 de oameni din aceste blocuri a preferat să se autoevacueze la rude, în timp ce alte persoane au fost transportate la sala de sport din municipiul Orăştie.

Jandarmii şi pompierii acţionează pentru evacuarea populaţiei din cele cinci blocuri, iar locul unde vor fi evacuate persoanele va fi asigurat cu efective de jandarmi.Numărul forţelor de intervenţie a crescut, astfel că, în prezent acţionează peste 40 pompieri, 26 jandarmi si 12 politisti, precum si politisti locali din municipiul Orastie. Recomandăm populaţiei din Orăştie să evite deplasarea în zona de manifestare a incendiului, să închidă uşile şi ferestrele pentru evitarea pătrunderii fumului, să părăseasă zona de manifestare a incendiului şi să indentifice locuri sigure şi aerisite”, a informat Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică.

Un incendiu mistuitor, urmat de mai multe explozii, potrivit martorilor, este în desfăşurare la o fabrică de vopseluri din Orăştie. Cel puţin cinci oameni au fost răniţi, (patru intoxicaţi şi unul cu arsuri) dintre care unul este în stare gravă.

Este vorba de un tânăr de 24 de an cu arsuri de gradul IV, a precizat Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

„În urma incendiului un bărbat în vârstă de 24 ani a suferit arsuri pe 80% din suprafaţa corpului, de gradul III şi IV. Rănitul a fost transportant cu o ambulanţă la UPU Orăştie, urmând să fie preluat de o ambulanţă SAJ cu medic pentru a fi transportat la un spital de specialitate din municipiul Timişoara.
Alte patru persoane au fost intoxicate cu fum şi au primit îngrijiri la faţa locului, nefiind necesară transportarea acestora la spital”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

„Au fost mai multe explozii, iar fumul negru, dens se ridicat la sute de metri”, a declarat un localnic, aflat la locul incendiului.

Peste 30 de pompieri au fost mobilizaţi pentru stingerea incendiului, care se manifesta la hala de 5.000 de metri pătraţi, cu cinci niveluri.

„În urmă cu puţin timp, în municipiul Orăştie din judeţul Hunedoara a avut loc o explozie, urmată de incendiu la un operator economic fabricant de uleiuri. Incendiul este generalizat, iar intervenţia este dificilă din cauza flăcarilor mari, a temperaturilor ridicate, din cauza arderii si a degajărilor mari de fum. Din primele informaţii, 5 persoane au fost rănite (1 persoana cu arsuri, iar patru intoxicate cu fum). Pompierii hunedoreni intervin cu 6 autospeciale de stingere, o autospecială CBRN, un echipaj de prim ajutor SMURD si 4 ambulante ale Serviciului de Ambulanta Judeţean Hunedoara. La faţa locului a fost solicitat şi un elicopter SMURD”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

 
VIDEO

„În urma incendiului a fost degajată o mare cantitate de fum motiv pentru care autorităţile locale au decis activarea sistemului de alarmare a populaţiei din acea zonă a localităţii.În acest sens recomandăm populaţiei să rămână în locuinţă până la stingerea incendiului, să evite deplasarea în zona de manifestare a incendiului, să închidă uşile şi ferestrele pentru evitarea pătrunderii fumului, să părăseasă zona de manifestare a incendiului şi să indentifice locuri sigure şi aerisite., a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

VIDEO

 

Incendiu puternic, cu cinci răniţi

Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO Păsări şi animale arse de vii într-un incendiu puternic, cauzat de o ardere de vegetaţie

Mai multe păsări şi animale au murit într-un incendiu izbucnit în localitatea Certeju de Sus. Flăcările au cuprins magaziile unor localnici.

FOTO O casă de vacanţă a fost mistuită de flăcări. Incendiul a izbucnit de la un aparat de gătit

O casă de vacanţă din Hunedoara a luat foc după ce proprietarii nu au verificat aragazul pe care găteau. O explozie a fost prevenită de pompierii care au intervenit pentru a stinge incendiul.

Calvarul fetiţelor „mamei criminale”, crescute în sclavie. Bătute, înfometate şi silite să muncească pentru părinţii alcoolici, au sfârşit arse de vii

Ancheta care a dus la condamnarea Alina Ardeleanu la 11 ani şi şase luni de închisoare pentru incendiul care s-a soldat cu moartea a trei copii a dezvăluit detalii înfiorătoare despre cum „mama criminală” îşi batjocorea fiicele şi cum au murit cinci dintre cei şase copii ai săi.

 

citeste totul despre: