FOTO Cea mai mare afacere imobiliară din Hunedoara: clădirile „fantomă” ale combinatului au fost scoase la vânzare

FOTO Cea mai mare afacere imobiliară din Hunedoara: clădirile „fantomă” ale combinatului au fost scoase la vânzare

Clădire de birouri părăsită, scoasă la vânzare. FOTO: Daniel Guţă

Vilele de protocol pentru foştii demnitari comunişti veniţi în vizită la combinatul siderurgic din Hunedoara, restaurantele combinatului, peste 20 de apartamente, o popicărie şi mai multe clădiri de birouri, în total peste 30 de imobile, sunt scoase la vânzare de actuala conducere a combinatului Arcelor Mittal Hunedoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Indienii de la Arcelor Mittal Hunedoara renunţă la zeci de construcţii care au aparţinut fostului combinat hunedorean, devenite nefuncţionale în prezent. Lista clădirilor scoase la vânzare cuprinde şi o vilă imensă, construită la începutul anilor 1970 pe malul lacului Cinciş, pentru a-i găzdui pe demnitarii de rang înalt care vizitau combinatul şi în special pe Nicolae Ceauşescu, în vizitele sale în Hunedoara. După 1989 nimeni nu a mai investit în renovarea vilei de lux, dotată cu piscină şi terenuri de sport, aceasta fiind lăsată să se degradeze. Şi-a păstrat mobilierul specific anilor 1970, iar în prezent este închisă. 
 
Lăsate de izbelişte
 
În aceeaşi situaţie deplorabilă se află şi celelalte imobile scoase la vânzare de actuala conducere a combinatului din Hunedoara. Printre acestea se numără peste 20 de apartamente şi case de oaspeţi în Hunedoara, Restaurantul 2 Central şi mai multe spaţii de birouri întinse pe mii de metri pătraţi, folosite în trecut drept laboratoare unde lucrau sute de oameni. 
 
Atelierele vechi siderurgice, un depozit de carburanţi, terenuri, o fostă unitate de pompieri a combinatului şi ruinele unei fabrici de oxigen sunt şi ele pe lista de oferte. „Au fost scoase la vânzare însă este greu să le găseşti cumpărător. Pe unele dintre ele am mai încercat să le vindem încă de acum câţiva ani, dar nu a fost nimeni interesat de ele”, spune unul dintre reprezentanţii combinatului. Nu au fost fixate preţuri de achiziţie pentru imobile, adaugă acesta, ofertele fiind aşteptate „în plic”.
 
În prezent, patrimoniul vechiului combinat siderurgic aduce pierderi importante actualilor proprietari, pentru că majoritatea construcţiilor sunt nefuncţionale.
 
Material realizat de Daniel Guţă
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările