FOTO Avram Iancu a fost primit ca un erou de români. Mesajul emoţionant al maratonistului de pe Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.000 de oameni l-au întâmpinat pe Avram Iancu, pe malul Dunării, la intrarea în România. Bibliotecarul din Petroşani care şi-a propus să traverseze înot fluviul, de la izvoare la deltă, a parcurs două treimi din traseu, în aproape două luni de la data când a pornit în aventura vieţii.

Au trecut 57 de zile de când Avram Iancu, bibliotecarul din Petroşani care şi-a propus să traverseze înot Dunărea, de la un capăt la celălalt, a pornit de la izvoarele ei spre Delta Dunării. După un efort considerabil şi aproape 2.000 de kilometri parcurşi, hunedoreanul a ajuns la graniţa României. A fost întâmpinat ca un adevărat erou de românii veniţi pe malul Dunării, la Moldova Nouă.

„În sfârşit, acasă! După ce am străbătut înot şase ţări şi patru capitale, după ce am îndurat hipotermie, caniculă, furtuni şi valuri, am atins pământul patriei noastre, la Moldova Nouă. Primirea a depăşit orice imaginaţie: 1.000 de compatrioţi! Vă mulţumesc români! Mulţumesc echipei de suport pentru munca din spatele efortului meu. Trăiască România!”, a scris Avram Iancu pe pagina sa de Facebook.

În 21 iunie, bibliotecarul în vârstă de 41 de ani, din Petroşani, a pornit înot, fără costum de neopren, de la izvoarele Dunării, din Munţii Pădurea Neagră (Germania) spre Delta Dunării, într-o cursă care potrivit acestuia, va însuma 2.860 de kilometri.

image
image

„Am recitit romanul Pilotul de pe Dunăre, a lui Jules Verne, unde am redescoperit o poveste fascinantă. Cu exact 100 de ani înaintea naşterii mele (1876-1976), Jules Verne dădea viaţă unei călătorii celebre: Ilia Brus (bulgarul Sergiu Ladko), câştigătorul concursului de pescuit a Ligii Dunărene, anunţa faptul că va naviga la bordul unei şalande (bărci), pe întreg parcursul Dunării, de la izvoare la revărsare, trăind numai din peştele pescuit în timpul călătoriei. Călătoria este fabuloasă, plină de mister, de suspans, de conotaţii profunde, diverse. Personajul romanului şi-a propus să parcurgă, cu barca, câte 50 de kilometri pe zi. Eu mi-am propus să parcurg această distanţă înot. Vreau să dau, pur şi simplu, viaţă acestui roman. Şi pentru mine, această călătorie este plină de conotaţii. În calitate de bibliotecar, mergând pe urmele acestui personaj, într-un mod mult mai greu, doresc să atrag atenţia asupra lecturii cărţilor care, iată, pot schimba vieţi, pot scrie şi rescrie poveşti care se pot transforma, la rândul lor în… romane”, a scris Avram Iancu. Dunărea este mândria naţională a românilor, spune bibliotecarul din Petroşani. În august 2016, Avram Iancu a înotat încontinuu 18 ore şi jumătate şi a reuşit, la cea de a patra încercare, să devină primul român care traversează, fără costum de neopren, Canalul Mânecii.

image



FOTO: Avram Iancu / Facebook / fantasticulbanat.com.

image

Vă recomandăm să citiţi şi:

Avram Iancu a cucerit Budapesta. Imaginea de poveste a românului care a înotat 1.200 de kilometri în Dunăre

Avram Iancu, românul care înoată în Dunăre de la izvoarele fluviului la vărsarea în Marea Neagră, a ajuns la Budapesta, după mai mult de 1.200 de kilometri parcurşi înot, fără costum de neopren. În capitala Ungariei, Avram Iancu a avut o primire neobişnuită.

Imaginea fabuloasă a românului care înoată în Dunăre de la izvoare la Deltă: „M-am bucurat de ea tremurând”

Au trecut trei săptămâni de când Avram Iancu, românul care şi-a propus să traverseze înot Dunărea, de la un capăt la celălalt, şi-a început aventura. Bibliotecarul din Petroşani îşi uimeşte susţinătorii prin efortul său, dar şi prin fotografiile şi mesajele publicate.

Avram Iancu a pornit în aventura vieţii: aproape 3.000 de kilometri înot în 60 de zile, de la izvoarele Dunării la deltă

Avram Iancu, hunedoreanul care şi-a propus să parcurgă în 60 de zile Dunărea de la izvoare la deltă, a început, marţi, cursa de aproape 3.000 de kilometri.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite