FOTO Apelul disperat al unui preot care a găsit biserica devastată: „Altarul a fost pângărit de oameni fără Dumnezeu”

FOTO Apelul disperat al unui preot care a găsit biserica devastată: „Altarul a fost pângărit de oameni fără Dumnezeu”

Preotul Mănăsuc Zgîrcea.

Un preot din Vulcan a găsit biserica în care slujeşte devastată de hoţi. A fost a treia spargere dată la bisericile din oraş în ultimele zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trei spargeri de biserici au avut loc în ultimele nopţi în Vulcan. Unul dintre aşezămintele ortodoxe a fost devastat complet.

GALERIE FOTO

„Dumnezeu ştie cu câtă trudă şi jertfelnicie am ridicat biserica din Vulcan, câte nopţi nedormite am avut, datorii peste datorii, neajunsuri,facturi încă neplătite şi alte cele. Astăzi cu durere am găsit biserica spartă, totul vraişte,altarul pângărit de nişte oameni fără Dumnezeu. Rog autorităţile locale şi poliţia să intervină şi să îi găsească pe făptaşi. Nu este posibil aşa ceva , este a treia biserica spartă in câteva zile în municipiul Vulcan”, a fost mesajul preotului Mănăsuc Zgîrcea, care a publicat imagini cu biserica în care slujeşte, după ce a fost călcată de hoţi.

În perioada 19 – 21 ianuarie Poliţia Municipiului Vulcan a fost sesizată cu privire la trei infracţiuni de furt calificat din lăcaşe de cult, toate comise pe raza localităţii, pe timp de noapte, prin efracţie. „Din cercetări, se pare ca autorii au pătruns in cele 3 biserici prin spargerea unor ferestre,  profitând şi de faptul ca lăcaşurile de cult nu erau asigurate cu sisteme anti-efracţie. Prejudiciul total se ridică la aproximativ 3.000 lei, respectiv două potire şi două cutii ale milei. În cele trei cazuri, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat şi au deja un cerc de suspecţi”, a precizat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum arăta vacanţa unor turişti americani în România din 1989: „Oamenii stau cu încăpăţânare la cozi. Locurile de muncă le sunt garantate fie că zâmbesc sau nu” 

Povestea primului cartier de blocuri din Hunedoara, spusă de spionii americani în anii '50: locuinţele construite în trei ani pentru 20.000 de muncitori

Gheorghe Gheorghiu-Dej, omul care a stalinizat România, în rapoartele SUA: „Idealistul abuziv, fanatic al sovieticilor”
 

Imagini din aceeasi galerie
  • FOTO: Mănăsuc Zgîrcea.  1
  • FOTO: Mănăsuc Zgîrcea. 
  • FOTO: Mănăsuc Zgîrcea.
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: