Fostul şef al Gărzii de mediu condamnat la închisoare. A avertizat ilegal patronii unor companii înaintea controalelor

Fostul şef al Gărzii de mediu condamnat la închisoare. A avertizat ilegal patronii unor companii înaintea controalelor

Sevre Bogdan.

Magistraţii l-au condamnat la închisoare pe Bogdan Sever, un fost comisar şef al Gărzii de Mediu Hunedoara, pentru că a anunţat ilegal administratorii unei firme că urma să aibă loc un control la sediul acesteia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tribunalul Hunedoara a decis condamnarea, la un an şi jumătate de închisoare, a lui Sever Bogdan, fost comisar şef în cadrul Comisariatului Judeţean Hunedoara al Gărzii de Mediu. Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi contestată cu apel.

În luna aprilie 2018, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată, în stare de libertate, pe fostul comisar şef, ulterior administrator în cadrul companiei Minvest, pentru infracţiuni de corupţie. Sever Bogdan a fost acuzat că a folosit informaţii care nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

„În perioada 25 februarie – 10 martie 2014, inculpatul a informat administratorul unei societăţi comerciale despre existenţa şi conţinutul unei reclamaţii vizând activitatea societăţii, precum şi iminenţa unei acţiuni de control (date nedestinate publicităţii) şi, ulterior, despre data controlului”, a informat Direcţia Naţională Anticorupţie. În urma avertizărilor primite, beneficiarul acelor informaţii, patron al unei ferme avicole, a remediat deficienţele care făceau obiectul controlului, evitând astfel aplicarea unor amenzi.

„Imediat după întâlnire, administratorul a contactat-o pe mama sa, căreia i-a comunicat telefonic că urmează să se efectueze un control pe probleme de mediu şi că societatea căreia i se preda gunoiul nu este autorizată, informaţii pe care le-a aflat de la Bogdan Sever. Totodată, i-a indicat mamei sale ce măsuri să ia pentru ca societatea să nu fie sancţionată, cele două convenind: să antedateze un contract cu o societate din localitatea Băcia, din care să rezulte că societatea a predat deşeurile unei societăţi autorizate; să dea aceleaşi explicaţii şi într-o manieră care să evite sancţionarea societăţii. Contractul la care făceau referire a fost întocmit ulterior, în cuprinsul înscrisului fiind inserate menţiuni care să îi exonereze de răspundere pe reprezentanţii societăţii”, se arată în dosar.

Sever Bogdan a ieşit la pensie în 2016, iar la scurt timp a devenit administrator la Compania Minvest Deva.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum a ajutat fostul şef al Gărzii de Mediu o companie să scape de amenzi. Sever Bogdan e acuzat de fapte de corupţie

Directoarea de liceu şpăgară care lua 2.500 de lei pentru fiecare an de studiu fictiv. Cum ajungeau la Bac cei care nu au intrat vreodată într-o şcoală

Fraude de 650.000 de lei cu fonduri europene. Şefa Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale este judecată pentru fapte de corupţie

 

citeste totul despre: