Fostul primar din Lupeni, Cornel Resmeriţă, a cerut o expertiză medico-legală în dosarul său de abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornel Resmeriţă.
Cornel Resmeriţă.

Magistraţii aşteaptă rezultatele unei expertize medico-legale pentru a continua judecarea dosarului în care Cornel Resmeriţă, fostul primar din Lupeni, a fost acuzat de abuz în serviciu. Direcţia Naţională Anticorupţie a reclamat un prejudiciu de peste trei milioane de lei.

Dosarul de abuz în serviciu al fostului primar al municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă, a fost judecat, joi, la Tribunalul Hunedoara. Cornel Resmeriţă a solicitat o expertiză medico-legală, iar rezultatele ei care vor informa asupra stării de sănătate a acestuia, sunt aşteptate pentru continuarea procesului. Instanţa va relua judecarea cauzei în 16 martie.

Fostul primar din Lupeni, împreună cu fostul şef al Compartimentului de Achiziţii de la Primăria Lupeni, Alin Condoiu au fost acuzaţi că au atribuit ilegal societăţii Termogaz Company, reprezentată de afaceristul Dorel Gărdean (inculpat în dosar) un contract în valoare de 10.896.359,11 lei, finanţat cu fonduri ale Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, având ca obiect actualizarea proiectului tehnic şi executarea lucrărilor de alimentare cu energie electrică a Staţiunii turistice Straja.

„Acest contract a fost atribuit de Cornel Resmeriţă şi Alin Condoiu cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, prin alegerea procedurii de negociere fără publicarea unui anunţ de participare şi prin omisiunea de a estima valoarea contractului, fapt ce a dus la supraevaluarea preţului cu suma de 3.364.144,86 lei, sumă ce reprezintă atât un prejudiciu adus bugetului primăriei Lupeni, cât şi un folos necuvenit obţinut de SC Termogaz Company SA. Mai mult, deşi cei doi inculpaţi cunoşteau din proiectul tehnic, întocmit anterior de o firmă specializată, că alimentarea cu energie electrică a staţiunii se poate realiza cu o sumă mai mică, aceştia au acceptat preţul propus de Termogaz Company fără a-l supune unei cenzuri reale”, a informat Direcţia Naţională Anticorupţie. În luna februarie a anului 2015, Cornel Resmeriţă a fost ridicat de procurorii DNA şi reţinut şi arestat preventiv pentru o lună. Ulterior a fost trimis în arest la domiciliu, iar în prezent este judecat în stare de libertate.

Cornel Resmeriţă a condus timp de 16 ani municipiul Lupeni, iar în iunie 2016 s-a retras lăsându-i locul la primărie fiului său, Cristian Resmeriţă (PSD), care la rândul său, în decembrie 2016, a lăsat postul de primar pe un loc în Senatul României. Fostul miner Cornel Resmeriţă a strâns o avere considerabilă: mai multe terenuri, o vilă în Lupeni, o casă de vacanţă în staţiunea Straja, o casă în Uricani, spaţii comerciale, bijuterii.


Vă recomandăm şi:

Ce s-a ales de mineri la 17 ani după bătălia de la Costeşti. Culisele violenţelor încheiate cu Pacea de la Cozia şi decăderea apocaliptică a oraşelor-mină

Evenimentele care au culminat, pe 23 ianuarie 1999, cu Pacea de la Cozia au rămas în istorie ca apogeul puterii minerilor din Valea Jiului. De acolo nu se mai putea merge decât în jos. Şi s-a ajuns atât de jos, încât localităţile prospere de acum 25 de ani au devenit ruine, iar titanii acelor vremuri scormonesc în munţii de bolovani în căutare de cărbune ca să aibă ce mânca.

Cel mai mic oraş din Hunedoara: Aninoasa, blestemul aşezării din care minerii au plecat "să facă ordine" în 1990

Cel mai mic oraş din judeţul Hunedoara are o istorie tumultoasă. Aninoasa, un orăşel din Valea Jiului cu mai puţin 5.000 de locuitori, a fost unul dintre locurile din care primele contingente de mineri s-au îmbarcat spre Bucureşti în vara anului 1990, pentru a participa la cea mai sângeroasă mineriadă. De câţiva ani, Aninoasa este pragul falimentului, după ce mina de cărbune s-a închis.

FOTO Valea Jiului refuză să-şi amintească Mineriada din iunie 1990

Evenimentele din 13 – 15 iunie 1990 au lăsat urme adânci în Valea Jiului. La 24 de ani de la cele mai sângeroase mişcări de protest ale minerilor, mulţi dintre foştii ortaci nu vor să mai audă de eticheta de “oi negre” ale societăţii.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite