FOTO Focuri de armă în gară, trase de paznicul unui marfar cu fier. Un bărbat a fost rănit la cap când trecea pe sub vagon

FOTO Focuri de armă în gară, trase de paznicul unui marfar cu fier. Un bărbat a fost rănit la cap când trecea pe sub vagon

FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Un localnic a reclamat că a fost împuşcat în cap, cu o armă neletală, de paznicul unui tren de marfă încărcat cu fier vechi, în timp ce trecea printre vagoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un agent de pază a deschis focul în gara Devei, după ce a observat mai multe persoane care treceau pe sub marfarul încărcat cu fier vechi, pe care acesta îl supraveghea. Ion Crişan, un bărbat în vârstă de 46 de ani, care locuieşte într-un canton de peste linia ferată, a reclamat că a fost împuşcat în cap cu un glonţ de cauciuc.

„Am fost împuşcat în cap, cu un glonţ de cauciuc, de către un paznic care păzea vagoanele. Am trecut pe sub tampoanele vagonului şi el a tras. Am căzut şi atât am apucat să mai realizez, că eram la pământ. Alţi doi băieţi trecuseră şi ei printre vagoane şi m-au ridicat. L-am întrebat pe paznic de ce a tras şi mi-a vorbit vulgar, spunând apoi că îşi face meseria şi nu îl interesează”, a reclamat bărbatul.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 20.

„Poliţiştii Postului de Poliţie T.F. Deva au fost sesizaţi prin Serviciul Naţional Unic Apeluri de Urgenţă  112 cu privire la faptul că un bărbat, în timp ce traversa liniile de cale ferată ale Staţiei C. F. Deva, pe sub vagoanele de marfă, dinspre clădirea staţiei spre strada Nicolae Grigorescu, asupra sa a fost efectuat uz de armă de către personalul care asigura paza unei garnituri de tren de marfă. Poliţiştii au stabilit că în Staţia C.F.R. Deva erau garate 30 de vagoane de marfă încărcate cu fier, care  urmau a fi transportate de către un operator privat de transport către o societate comercială din judeţul Constanţa.

A tras „de avertisment”

Unul dintre agenţii de pază care asigurau paza garniturii de vagoane, un constănţean de 26 de ani, a observat mai multe persoane în apropierea garniturii de vagoane, iar după ce le-a somat verbal, a efectuat un foc de armă în plan vertical cu arma neletală din dotare, cu cartuşe cu gloanţe de cauciuc, pentru a  îndepărta respectivele persoane din zona vagoanelor. Ulterior, un bărbat de 46 de ani, din Deva, a apelat numărul de urgenţă 112 de la domiciliu, afirmând că ar fi fost rănit de un proiectil tras de agentul de pază, solicitând deplasarea unui echipaj medical, dar, când echipajul medical a ajuns la domiciliul acestuia, a refuzat acordarea de îngrijiri medicale sau internarea într-o unitate medicală. Echipajul medical a constatat că deveanul prezintă o excoriaţie de circa un centimetru lungime, în zona superioară a scalpului”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru uz de armă fără drept şi lovire sau alte violenţe, urmând să fie stabilite circumstanţele exacte ale faptelor reclamate, a precizat reprezentanţii IPJ Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Dezastrul din gara municipiului: sala mare a clădirii istorice a fost închisă, după ce s-a prăbuşit tavanul

Plafonul gării municipiului Hunedoara s-a prăbuşit, lăsând o gaură imensă, iar accesul în clădirea CFR a fost interzis, pentru reparaţii. Locul se numără printre monumentele simbol ale Hunedoarei, însă în ultimii ani a fost lăsată de izbelişte.

CFR a fost acuzată de accidentul de marfar în care o femeie a rămas fără un braţ. Ce a scos la iveală după trei ani ancheta procurorilor

Compania Naţională a Căilor Ferate Române a fost trimisă în judecată pentru vătămare corporală din culpă, la trei ani de la un accident petrecut în gara satului Subcetate (Haţeg), în urma căruia o femeie a rămas fără un braţ.

VIDEO Gara – monumentul din Brad şi-a schimbat înfăţişarea. Cum arată clădirea istorică după cinci luni de renovare

Au trecut cinci luni de la începerea reparaţiilor capitale a Gării Brad, o clădire-monument de la sfârşitul secolului al XIX-lea care în ultimii ani s-a aflat într-o stare dezastruoasă. Faţada a primit o nouă culoare, iar acoperişul vechi a fost înlocuit.

citeste totul despre: