Fetiţa dispărută de o săptămână, după ce a plecat de acasă cu un om al străzii, a fost găsită într-un cămin dezafectat. Cum a explicat bărbatul luarea copilei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetiţa a fost găsită FOTO: IPJ Hunedoara.
Fetiţa a fost găsită FOTO: IPJ Hunedoara.

Poliţiştii au reuşit să găsească fetiţa de 7 ani care plecase de acasă cu un bărbat, pentru a primi pomană de Ziua Morţilor. Aceasta este teafără şi nu ar fi fost abuzată în vreun fel, însă a fost transportată la spital, pentru evaluarea stării de sănătate.

GALERIE FOTO

UPDATE: Ora 13:00 Copila şi fraţii ei gemeni, în vârstă de patru ani, vor ajunge la un centru social al DGASPC Hunedoara.

UPDATE: Ora 9:00 Copila de şapte ani dispărută de la domiciliu a fost găsită dormind lângă omul străzii într-o cameră plină de gunoaie, fără curent şi apă, dintr-un cămin dezafectat. Însoţitorul ei a declarat poliţiştilor că nu i-a făcut niciun rău, ci, dimpotrivă,. „Mie îmi spune tată şi eu am avut până acum grijă de ea”, le-a declarat acesta poliţiştilor, potrivit informaţiilor adevarul.ro. El va fi cercetat penal pentru lipsire de libertate.

Ştirea iniţiială:

În cursul nopţii de miercuri spre joi, poliţiştii au găsit, în municipiul Vulcan, fetiţa care dispăruse din Petroşani, după ce plecase împreună cu un bărbat după pomană de Ziua Morţilor.

„În urma activităţilor investigative si de căutare, poliţiştii au găsit fetiţa de de 7 ani, dispărută în data de 1 noiembrie a.c., din Petroşani. Aceasta a se afla în incinta unui cămin dezafectat din municipiul Vulcan, împreună cu bărbatul cu care a plecat din faţa blocului", au transmis poliţiştii, precizând că din primele verificări se pare că fetiţa nu a fost agresată în vreun fel. Aceasta a fost transportată la spital, pentru evaluarea stării de sănătate.

fetita

Potrivit sursei citate, în acest caz a fost sesizată Protecţia Copilului, iar poliţiştii fac în continuare cercetări.

„Totodată, a fost sesizată Autoritatea de Protecţie a Copilului, pentru efectuarea unei achete sociale. Poliţiştii continuă cercetările în cadrul dosarului penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal, urmând a fi dispuse măsuri legale, sub coordonarea Parchetului de la lângă Judecătoria Petroşani. La căutări (in localităţile Văii Jiului) au participat peste 50 de poliţişti, jandarmi si poliţişti locali, sub coordonarea Serviciului de Investigaţii Criminale. Fetita se afla în urmărire naţională din data de 5 noiembrie a.c., după ce, în data de 4 noiembrie a.c., dispariţia acesteia a fost reclamată la Poliţia Municipiului Petroşani de tatăl acesteia, aflat în municipiul Timişoara”, mai transmite IPJ Hunedoara.

Delia Gabriela Dorobanţu a plecat de la domiciliu în 1 noiembrie, împreună cu un om al străzii. Mama ei, care este bolnavă, şi bunica ei ar fi lăsat-o în grija unui om al străzii, împeună cu care copila mai fusese la cerişit. Fetiţa nu s-a mai întors acasă, iar dispariţia ei a fost sesizată abia în 4 noiembrie, de tatăl acesteia, în vârstă de 26 de ani, care între timp fusese plecat din localitate.

fetita

„Dorobanţu Delia Gabriela ar fi plecat din faţa blocului în care locuieşte, în data de 1 noiembrie 2018, împreună cu un bărbat în vârstă de 44 de ani, spre Cimitirul Central, din municipiul Petroşani, pentru a primi alimente de pomană, cu ocazia Zilei morţilor, însă, până la momentul sesizării, nu a mai revenit la domiciliu. Tatăl minorei a mai precizat că bărbatul cu care ar fi plecat fiica sa provine din rândul persoanelor fără adăpost, însă este un cunoscut al familiei, care ar avea încredere în acesta”, a informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

De la începutul acestei săptămâni, peste 50 de poliţişti şi jandarmi au fost angrenaţi în acţiunile de căutare a celor doi, pe raza municipiului Petroşani, iar minora a fost dată în urmărire naţională. „S-a deschis dosar penal, în rem, pentru lipsire de libertate”, a precizat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

Ultima dată, fata a fost văzută în 1 noiembrie, însă tatăl acesteia, în vârstă de 26 de ani, a reclamat dispariţia ei abia în 4 noiembrie.


Vă recomandăm să citiţi şi:

O tânără este căutată de Poliţie după ce şi-a abandonat fiul în vârstă de opt luni. A plecat după ţigări şi nu s-a mai întors

Adolescentă de 15 ani căutată de Poliţie, după ce a fugit de mai multe ori de acasă

Ancheta unei crime neelucidate. Procurorii caută cadavrul Hildei, o tânără dispărută în urmă cu 14 ani

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite