Festivalul de umor „Liviu Oros” debutează, astăzi, în oraşul de la poalele Cetăţii

Festivalul de umor „Liviu Oros” debutează, astăzi, în oraşul de la poalele Cetăţii

Festivalul este dedicat umoristului Liviu Oros

Zece ani de umor naţional „Liviu Oros”: cele mai bune lucrări de grafică satirică, portretistică şi caricatură vor fi recompensate cu premii în valoare de 1000 lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Festivalul Naţional de Umor „Liviu Oros”, care include lucrări de caricatură si grafică satirică, va debuta, astăzi, la Casa de Cultură „Drăgan Muntean” din Deva. Manifestarea, ajunsă la cea de a zecea ediţie, va fi deschisă de scriitori precum Cornel Udrea şi Dumitru Hurubă, urmaţi de un recital de violă da gamba şi lăută. Începând cu ora 18.00, salonul de carte umoristică se va afla la dispoziţia celor  interesaţi, invitatul de onoare fiind Dorel Vişan. Totodată, va avea loc vernisajul salonului de grafică satirică, portretistică şi caricatură. Cele mai bune lucrări vor fi recompensate cu premii în valoare de 1000 lei, acordate de un juriu de specialitate. De asemenea,  vor fi cuprinse în catalogul salonului de grafică satirică şi caricatură editat cu acest prilej. Seara se va încheia cu o comedie – Farsa lui Paturini – pusă în scenă de  actorii de la Teatrul Judeţean Hunedoara.

Promovarea talentelor

Manifestarea se adresează tuturor creatorilor de gen, în ideea de a promova şi valorifica potenţialul creativ al acestora. Ca tematica, sunt  abordate situaţii, momente şi  întâmplări din actualitatea imediată”, a declarat Vali Ilyes, unul dintre organizatorii evenimentului. Mâine, festivalul va continua la Casa de Cultură din Brad.

Final de martie prielnic pentru pescuit la răpitori


Vremea bună anunţată de meteorologi, pentru acest sfârşit de săptămână poate fi “ingredientul“ cel mai bun pentru o partidă de pescuit pe malurile râului Mureş. Potrivit lui Mihai Eneşescu, pescar profesionist, în acest sfârşit de lună, pescuitul poate fi practicat în râuri sau în lacuri. “Acum creşte apetitul peştilor paşnici şi bineînţeles şi al răpitorilor. Este păcat să ratezi o zi cu cer senin şi soare. Din proprie experienţă vă spun că un popas pe maluri de apă se poate solda cu capturi de crap, caras, clean, sau scobar”, spune Eneşescu. Pescarul hunedorean mai susţine că, datorită  variaţiilor de temperatură precum şi a nivelului, limpezimii şi culorii apelor, pentru pescuit sunt încă indicate porţiunile însorite şi adăpostite. De asemenea, în această perioadă se obţin rezultate bune la pescuitul lansat. Carasul şi crapul, deşi devin cu adevărat activi în aprilie, pot fi prinşi şi în această lună, cu momeli animale. (Tiberiu Stroia)

ŞTIRI

ASTĂZI, ORA 21.00
Concert Altar
 

Trupa „Altar” va concerta, în această seară, în John’s Club din Deva. Concertul face parte din turneul „Under Control”. Cei prezenţi vor avea parte de ritmuri hardcore&metal. Biletul de intrare costă 20 de lei.ASTĂZI, ORA 22.00
Concert Big Bud

Hunedorenii care vot fi prezenţi, astăzi, în Fischer's Pub, Deva, se vor afla faţă-n faţă cu membrii trupei Big Bud. Petrecerea începe la ora 22.00, iar primele 50 de brăţări oferite la intrare sunt la preţ promoţional - zece lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările