Fenomenul îngrijorător căruia îi cad victime românii: o femeie şi-a pierdut economiile în cinci minute

Fenomenul îngrijorător căruia îi cad victime românii: o femeie şi-a pierdut economiile în cinci minute

FOTO: ARHIVĂ.

Mai mulţi localnici au fost apelaţi escroci care s-au pretins drept rude ale lor sau medici şi le-au cerut bani. O femeie a pierdut astfel 3.000 de lei şi 650 de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un bărbat din Hunedoara a reclamat la Poliţie că socrul său, în vârstă de 85 de ani, a fost contactat telefonic de persoane necunoscute, care au încercat să îl inducă în eroare prin metoda „accidentul”, pentru a obţine de la acesta o sumă de bani. „Hunedoreanul a fost contactat telefonic de persoane necunoscute - una dintre acestea prezentându-se fiica sa, iar cealaltă ca fiind doctorul care urma să o opereze - solicitându-i 20.000  de lei. Bărbatul i-a comunicat telefonic persoanei care îşi atribuise calitatea de medic că va anunţa poliţia şi va reveni cu un telefon, moment în care convorbirea telefonică s-a încheiat”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

Un alt localnic a reclamat că a fost contactat telefonic de un necunoscut, care s-a prezentat ca fiind „doctor” şi care i-a comunicat că fiul său a fost implicat într-un accident rutier şi urmează să fie operat. Apelantul a solicitat 5.000 de euro, menţionând că, în scurt timp, va trimite o persoană pentru a ridica banii. În timpul convorbirii telefonice, hunedoreanul i-a comunicat persoanei necunoscute că va contacta poliţia, pentru a verifica dacă cele relatate sunt adevărate, moment în care convorbirea s-a întrerupt. După convorbire, hunedoreanul a luat legătura telefonic cu fiul său, care locuieşte în judeţul Sibiu, relatându-i cele întâmplate, iar acesta i-a spus să sesizeze poliţia pentru că el nu a fost implicat în niciun eveniment rutier.

O femeie a fost înşelată
La Poliţia Hunedoara s-a prezentat o femeie de 75 de ani,  care a reclamat faptul că a fost contactată telefonic de un bărbat care s-a recomandat  a fi „fiul” său şi care i-a spus că a fost grav rănit într-un accident rutier şi are nevoie de „toţi banii” pe care îi are în locuinţă. În timpul convorbirii telefonice, „fiul” a transferat convorbirea telefonică unui alt bărbat, care s-a recomandat a fi „medic ortoped”, şi care i-a solicitat hunedorencei să pună toţi bani pe care îi are în locuinţă într-un plic, pentru operaţie, şi i-a comunicat că va trimite o femeie în faţa blocului, pentru a ridica banii. „În scurt timp, victima s-a întâlnit în faţa blocului cu o femeie necunoscută, căreia i-a înmânat 3.000 de lei şi 650 de euro. După ce a revenit în locuinţă, femeia l-a contactat pe fiul său, căruia i-a relatat cele întâmplate, acesta spunându-i că nu a păţit nimic, fapt pentru care a sesizat Poliţia”, a informat IPJ Hunedoara.

În toate cele trei cazuri, autorii escrocheriilor nu au fost identificaţi.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Miza de milioane de euro: soarta grupării acuzate de trafic de comori dacice decisă la un deceniu de la începerea procesului

Procesul unei presupuse grupări de traficanţi de comori dacice din Munţii Orăştiei datează de un deceniu. Magistraţii au anunţat data soluţionării definitive a cauzei în care au fost judecaţi 10 inculpaţi, trei dintre ei aflându-şi deja sentinţele în dosare disjunse.

Mafia fierului, condamnată după 12 ani. Ancheta care a cutremurat vestul ţării, coordonată de Traian Berbeceanu şi Codruţa Kovesi

Magistraţii au pronunţat sentinţa în dosarul Hidra, al mafiei fierului vechi din Hunedoara. Aproape 50 de persoane au primit condamnări la pedepse cu închisoarea cuprinse între un an şi 14 ani.

Gestul nobil al unei necunoscute, care a găsit o sumă importantă pe stradă

O necunoscută le-a înmânat poliţiştilor un pachet în care se aflau 3.600 lei. Banii au fost pierduţi de o bătrână.

 

citeste totul despre: