Fabrica de clăpari din Orăştie îşi extinde activitatea. Compania finlandeză ajunge la 450 de angajaţi

Fabrica de clăpari din Orăştie îşi extinde activitatea. Compania finlandeză ajunge la 450 de angajaţi

FOTO: ARHIVĂ.

Fabrica de clăpari din Orăştie, patronată de compania finlandeză Amer Sports, îşi va extinde activitatea şi va ajunge la 450 de angajaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Amer Sports, o companie finlandeză de articole sportive, în special de clăpari de schi, cu mărci recunoscute la nivel internaţional, fabricate în siturile proprii din Austria, Bulgaria precum şi în fabricile partenere din România îşi va extinde activitatea în Orăştie, informează Primăria Orăştie.

Grupul Amer a cumpărat o clădire în Orăştie pentru a-şi extinde propria activitate, iar în următoarea perioadă pregăteşte construcţia unei noi hale de producţie.

„Pentru consolidarea poziţiei de lideri globali în clăpari de schi şi pentru creşterea competitivităţii mărcilor sale globale, Amer Sports a decis să îşi dezvolte amprenta de manufacturare a produselor pentru sporturi de iarnă, acesta fiind lider mondial cu o cotă de piaţă de 27 %, având o cifră de afaceri de 2,7 miliarde de euro şi un număr total de 9.450 de angajaţi, la nivel global. În urma acestui plan strategic, Amer Sports şi Chimica Group au semnat un contract de transfer a producţiei de clăpari de schi de la modelul curent de parteneriat la un model deţinut de Amer Sports Operations prin propria entitate Amer Sports RO S.R.L cu sediul în Orăştie, proces care se va derula în timpul anului 2020”, susţine primarul Ovidiu Bălan.

Transferul activităţii şi a unei părţi din personalul angajat se va face treptat, respectiv din luna mai şi până în luna decembrie a acestui an, activitatea desfăşurându-se în paralel, în actuala locaţie (str.Codrului), dar şi în noua locaţie care va fi în incinta Uzinei Mecanice (str. N.Titulescu). Toţi angajaţii care lucrează pe activităţile Salomon din Chimsport vor fi preluaţi de Grupul Amer, astfel că începând cu anul 2021 aproximativ 450 de persoane îşi vor desfăşura activitatea în cadrul noii societăţi Amer Sports România, informează municipalitatea.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Femeia de geniu din România căsătorită cu fiul lui Albert Einstein. Cum a ajuns fiica rabinului din Orăştie printre marile personalităţi ale ştiinţei

Blestemul Sarmizegetusei Regia, lovită de un şir lung de dezastre. Avertismentul sumbru al lui Vladimir Brilinsky nu a fost luat în seamă: „Necazuri vor mai fi!”

Un stadion şi un parc de 35.000 de metri pătraţi se construiesc în Orăştie, în locul fostei baze sportive Mecanica


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: