Expediţie de coşmar în Masivul Retezat: o femeie s-a accidentat grav după ce s-a prăbuşit într-o râpă

Expediţie de coşmar în Masivul Retezat: o femeie s-a accidentat grav după ce s-a prăbuşit într-o râpă

Jandarmii şi salvamontiştii au transportat-o pe victimă la Ambulanţă.

Salvamontiştii şi jandarmii montani au salvat o femeie în vârstă de 46 de ani, care a urcat în Masivul Retezat, pe un traseu pe care a pornit din Cheile Buţii. Turista a alunecat într-o râpă şi şi-a rupt piciorul.

Ştiri pe aceeaşi temă

O timişoreancă în vârstă de 46 de ani a trecut prin momente cumplite, în timpul unei expediţii în Masivul Retezat. Femeia a pornit din Cheile Buţii, zona Văii Jiului, spre vârful Pleşa, dar a prins-o ploaie pe traseu şi a alaunecat într-o râpă, fracturându-şi piciorul.

Norocul femeii a fost că înainte cu o zi de a pleca pe traseul montan, salvamontiştii s-au întalnit cu ea în zona Piule din Retezat. Femeia işi parcase maşina în apropiere de Cheile Buţii de unde a continuat deplasarea pe traseele marcate, singură, în ciuda avertizării primite. Salvamontiştii i-au recomandat femeii să nu se aventureze singură pe munte, deoarece vremea era nefavorabilă şi să se întoarcă la locul în care aceasta avea parcat autovehiculul proprietate personală.

Nu a ascultat recomandările salvamontiştilor

A doua zi, salvamontiştii au văzut maşina femeii parcată în acelaşi loc şi au plecat în căutarea ei, împreună cu jandarmii montani. „Au fost realizate echipe mixte de căutare, care au început căutările pe traseele montane marcate, ce pornesc din zona Cheile Buţii. În zona Vârfului Pleşa a fost auzit un strigăt de ajutor venind dispre Scocul Urzicanului, loc în care, în jurul orei 19, salvatorii montani au găsit femeia. Acesteia i-a fost acordat primul ajutor, deoarece avea fractură deschisă la piciorul stâng şi entorsă la piciorul drept. Femeia era conştientă, însă puţin deshidratată”, a informat Andrada Pop, de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara.

Victima a fost transportată pe o targă, până la Câmpul Mielului, loc de pe DN 66A, de unde a fost preluată în jurul orei 21.30, de un elicopter şi transportată la un spital din Timişoara, a informat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara.

Potrivit relatărilor salvamontiştilor vremea nefavorabilă (ploaie torenţială cu fulgere) a făcut ca  turista  sa  piardă  traseul  marcat  de  creastă  si  să  urmeze  o  vale  abruptă  (Scocul Urzicarului), zonă nerecomandată din cauza săritorilor de 10 – 15 metri.


Vă recomandăm şi:

Operaţiune de salvare nocturnă în Feţele Albe: doi turişti au fost găsiţi după ce au rămas blocaţi pe munte

Jandarmii montani şi salvamontiştii au intervenit în sprijinul a doi turişti care au urcat la aşezarea antică Feţele Albe, dar nu au mai putut coborî, după ce unul dintre ei s-a accidentat şi nu s-a mai putut deplasa. Cei doi au rămas în pădure până la miezul nopţii, când au fost reperaţi de jandarmi.

Jandarmii au căutat doi turişti francezi rătăciţi în Masivul Retezat

Mai multe echipe de jandarmi montani şi salvamontişti au căutat un bărbat şi o femeie, din Franţa, aflaţi într-o expediţie în Masivul Retezat. Cei doi s-au rătăcit şi au rămas blocaţi în zona Vârfului Văcarea.

Acţiune de salvare dramatică într-o mină din Ruda Brad: un câine a fost scos la suprafaţă, după ce a căzut într-un puţ cu adâncimea de peste 50 de metri

Salvamontiştii şi un speolog au participat marţi au salvat viaţa unui câine prăbuşit într-o gură de aerisire. Animalul căzuse la o adâncime de peste 50 de metri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările