EXPEDIȚII ÎN NATURĂ: Lacurile glaciare ascunse în inima Munţilor Retezat

EXPEDIȚII ÎN NATURĂ: Lacurile glaciare ascunse în inima Munţilor Retezat

Tăul Porţii este acoperit tot timpul de gheaţă

Peste 80 de lacuri glaciare sunt cuprinse în aria Parcului Naţional Retezat, zonă nominalizată în anii trecuţi pe lista minunilor lumii. O excursie de weekend pe versanţii Retezatului echivalează cu o adevărată cură de sănătate, în mijlocul naturii mereu surprinzătoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unul dintre reperele zonei este Lacul Bucura, cel mai mare lac glaciar din ţară, cu o suprafaţă de aproximativ nouă hectare şi o lungime de 550 de metri.

FOTOREPORTAJ: Incursiune în sălbăticia pădurilor din Munţii Retezat

Calea Lupilor – potecă tematică inaugurată, în weekend, în Parcul Naţional Retezat

Bucura este situat sub cel mai înalt vârf al Retezatului, Peleaga, la o altitudine de peste 2.000 de metri, iar pentru a ajunge în „colţul de Rai”, după cum este denumit de către cei care l-au vizitat, turiştii au la dispoziţie mai multe trasee prin munte.


Prin sălbăticie


„Accesul la lac se face de pe şoseaua Haţeg - Caransebeş, de la kilometrul 61. Turiştii mai au de parcurs 35 de kilometri de drum asfaltat dinspre Clopotiva la Barajul Gura Apei şi alţi 14 kilometri de drum forestier spre Drăcşanu. Traseul marcat prin Retezat continuă spre cascada Fetele Voilesei, pe Valea Lăpuşnicului Mare şi se opreşte la Gura Bucurii, zonă în care se află Lacul Lia şi Lacul Bucura”, a spus ghidul turistic Alin Savin. 

FOTOGALERIE Cum a fost „trezit la viaţă” un castel îngropat în legende înfiorătoare

FOTOGALERIE ”Mordor” de Hunedoara: ruinele refuzate ca loc de filmare de scenariştii filmului "Ghost Rider 2" cu Nicolas Cage

Traseele prin inima Retezatului continuă spre Lacurile Ana şi Bucurel şi spre Lacurile Viorica şi Florica, de unde sălbăticia oferă acelaşi peisaj superb.

Tăul Porţii, minunea din Retezat


În apropiere de Lacul Bucura, traseul turistic ajunge până la Tăul Porţii, situat la altitudinea de aproape 2.300 de metri. Lacul, nu prea întins, cu o adâncime de cinci metri, este acoperit de gheaţă pe durata întregului an. 

Citeşte AICI alte materiale publicate de Daniel, pe blogul acestuia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările