Escrocherii la uşa hunedorenilor: hoţii care, înainte de a fura, dau "Bună ziua!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensionarul a chemat poliţiştii, dar nu i-a putut identifica pe infractori
Pensionarul a chemat poliţiştii, dar nu i-a putut identifica pe infractori

Ultima victimă a escrocilor care bat la uşă este un vârstnic din Deva, lăsat fără suma de 15.000 de lei. Falşii angajaţii de la cablu, gaz sau apă sunt noua specie de infractori care îşi face tot mai simţită prezenţa, păgubindu-i pe naivi.

Un cuplu de escroci este căutat de poliţişti după ce a reuşit să înşele mai mulţi hunedoreni, folosindu-se de o identitate falsă. Ultima victimă este un vârstnic din Deva. Bărbatul i-a permis accesul în locuinţă unei tinere care s-a pretins a fi angajată la Apaprod.

EXCLUSIV Au pierdut toţi banii din contul bancar, după ce s-au lăsat ademeniţi cu un premiu în valoare de 20.000 de euro

„El ne-a declarat că o femeie în vârstă de 35 de ani s-a prezentat la uşa apartamentului său şi i-a cerut să o lase în baie, pentru a verifica dacă funcţionează apometrele. În timp ce vârstnicul şi necunoscuta se aflau în baia locuinţei, un complice a pătruns în apartament, uşa nefiind încuiată, şi a sustras din sufragerie, dintr-un sertar al bibliotecii, suma de 15.000 lei şi un inel din aur”, a precizat inspectorul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Greu de prins

Deveanul şi-a dat seama că fusese prădat la o oră de la plecarea falsei angajate a Apaprod. În alte cazuri, susţin poliţiştii, naivii realizează că le-au căzut victime escrocilor şi la câteva zile după ce au fost lăsaţi fără bani. Tot ce i-a mai rămas de făcut păgubitului a fost să anunţe poliţia.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Hunedoara, în ultimele săptămâni au fost înregistrate mai multe astfel de cazuri de furturi din locuinţe, dar autorii infracţiunilor, care mizează pe credulitatea păgubiţilor, nu au fost identificaţi până în prezent.

„Îi sfătuim pe oameni să nu păstreze în locuinţe sume mari de bani şi să nu le permită accesul în locuinţe celor care se pretind a fi angajaţi ai unor servicii publice (apă, canalizare, gaz, electricitate, deratizare, vânzători ambulanţi), fără a le verifica identitatea”, a mai declarat Bogdan Niţu.

Înşelăciunile cu promoţii, la modă în judeţ

Lipsa de instruire este o invitaţie la acţiune pentru escroci. Recent, o hunedoreancă a fost înşelată cu peste 2.000 de lei la o promoţie cu câştiguri „de sub capac”. Femeia a fost declarată de falşi reprezentanţi ai Coca-Cola drept câştigătoare a unui premiu de 20.000 de euro, deşi nu a participat la nicio promoţie.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite